Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Dikili ilçesinde törenle anıldı.

Dikili Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde ilçe protokolünün tam kadro katılımıyla başlayan törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında ilçedeki araçlar korna ve sirenlerini çaldı. Saygı duruşunun devamında İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından Türk Bayrağı gönderde yarıya indirilerek resmi tören tamamlandı. Atatürk Meydanı’ndaki törene Dikili İlçe Kaymakamı Mustafa N. Sezgin, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Garnizon Komutanı J. Ütgm. Mehmet Aslan’la birlikte İlçe Cumhuriyet Savcısı Kerem Kerim Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yezek, Muharip Gaziler, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, diğer kamu kurumların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümün 76. yılı nedeniyle bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, 10 Kasımların unutma, vazgeçme günü olmadığı dile getirerek, ’Bizler, Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı neferler olarak 10 Kasımları Cumhuriyetimize ve Atamıza bağlılık ve kararlılık günü olarak görüyoruz. Çünkü bizim Atamız, Ulu Önderimiz ölmedi, o yüreklerimiz de, beyinlerimiz de, ilkelerimiz de hep yaşadı ve sonsuza dek yaşama devam edecektir’ dedi.

Resmi Tören’in ardından Saat 09.30’da Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dikili Belediyesi’nin katkıları ile Belediye Kültür Evi’nde Atatürk’ün Yaşamını ve Kurtuluş Mücadelesi’ni konu alan bir etkinlik programı düzenledi. İlçe protokolün ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgili sunum gerçekleştirildi. İlçede eğitimlerini sürdüren ilk ve orta öğretim öğrencileri tarafından Atatürk Şiirleri okunarak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinliğin sonunda Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Atatürk" konulu kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.