Dikili Belediyesi, ilçede bulunun ilk ve orta dereceli okulların kantinlerini denetledi.

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla ilçedeki tüm okulların kantinleri ile bu okulların yakınında bulunan gıda işletmelerindeki denetimlerini yoğunlaştırdı.

TİTİZ KONTROLLER

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, beraberinde Gıda Teknikeri Simge Çetiner’le birlikte ilçedeki okul kantinlerinin teknik ve hijyenik koşullarını en ince ayrıntısına kadar denetledi. Yapılan denetimlerde kantinlerde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, üretim ve ithalat izinleri, izlenebilirlikleri, kullanılan malzemelerin nitelikleri, uygunluk dereceleri ile saklama ve muhafaza koşulları incelendi. Kantinlerin üretim ve satış alanlarını da titizlikle inceleyen ekipler, yapılan denetimlerde gıda hazırlık ve üretim alanında çalışan personellerin de kıyafetleri ile sağlık muayene kartlarını da kontrol ederek kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında detaylı bilgiler verdi.

“DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK”

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun gerçekleştirdikleri denetimlerle ilçedeki öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıdalar tüketmelerini amaçladıklarını söyledi. Açıklamasında ekiplerin hassasiyetle yapmış oldukları denetimlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını da ifade eden Başkan Tosun, “Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın sağlıklı büyümeleri açısından okul kantinlerinin ve bu kantinlerde satılan gıdaların hem temizlik hem de kalite açısından normlara uygun olmasını açısından kontrol ediyoruz. Belediye olarak okul kantinlerimizin bu realite de hizmet vermesini sağlamak için denetimlerimizi eğitim öğretim yılı boyunca sürdüreceğiz” dedi.

“Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Yapılan denetimler esnasında okullarda bulunan veliler de gerçekleştirilen denetimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek “Çocuklarımızın sağlıklı ve kaliteli gıdalar tüketmemeleri için gerçekleştirilen bu denetimlerden dolayı Mustafa Tosun başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştular.