Dikili Belediyesi, ilçede yaşayan çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören ve geleceğin sanatçısı olmaya aday minikler için açılan kış dönemi bale kurslarında eğitimler, bale eğitmeni Neslin Özger tarafından Cumartesi günleri ikişer saat süreyle veriliyor.

4-10 yaş arası kız çocuklarının katıldığı bale eğitimlerinde kursiyer çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak ve sanatsal yeteneklerine yön vermek amaçlanıyor. Cumartesi günleri 11.00 ile 13.00 saatleri arasında Dikili Belediyesi Kültür Müdürlüğü Binası’nda gerçekleştirilen bale kurslarına katılan öğrenciler hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de bale sanatının inceliklerini öğreniyor. Temel jimnastik eğitiminin de yer aldığı eğitimlerde çocukların esnek ve ritmik bir vücuda kavuşmalarına da yardımcı oluyor.

Gerçekleştirdikleri tüm kurs ve eğitim çalışmalarındaki amaçlarının gelecek günlerin güvencesi olan çocuklar ile yetişkinlerin bilgi ve birikimlerini arttırmayı hedeflediklerini anlatan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ‘‘Göreve gelişimizin hemen ardından belediyemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yaz dönemi kurslarımız büyük ilgi gördü. Bu bizi oldukça mutlu etti. Bizde aynı kararlılık ve aynı çalışma prensipleriyle kış dönemi kurslarımızı açtık. Bu kurslarımızda yetişkinlerimize hizmet sunduğumuz gibi küçük çocuklarımıza da sporu ve sanatı sevdirmek için gayret ediyoruz. 30 Mart’tan itibaren ilçemizde büyük bir dönüşüm ve değişim devam ediyor. Bugün artık Dikili denilince akla sevginin kenti Dikili olduğu gibi, sanatın da, kültürün de başkenti olarak akla geliyor. İfade etmek isterim ki; Cumhuriyetçi, aydınlıkçı, ilerici, çağdaş toplum bilincini geliştirmek, sanata olan ilgiyi arttırmak, düşünen, sorgulayan ve üreten bireylerin desteklenmesi için sosyal hayatın güçlenmesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz’’ dedi.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yasemin Delen de, verilen tüm kursların örnek teşkil ettiğini dile getirerek, ‘Çocuklarımızı çok seven ve onların eğitimlerine ayrı bir önem veren Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’un önderliğinde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda olduğu gibi, bale kursumuzda da çocuklarımızın doğru ve sağlıklı eğitim almasına gayret ediyoruz. Verdiğimiz kurslara gösterilen ilgiyle de ne kadar doğru ve başarılı çalışmalar yürüttüğümüz ortadadır” ifadelerini kullandı.