Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Başkan Tosun, mesajında, "Aramızdan ayrılışının 76. yılında her geçen gün daha da özlemle andığımız ve aradığımız devrimci lider, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve Atamızın bize bıraktığı mirasa ne pahasına olursa olsun sonsuza dek sahip çıkağız’’ dedi.

Başkan Tosun, ‘Bugün tüm dünyanın kahraman olarak kabul ettiği Atamızın aramızdan ayrılışının 76. Yılı. Geçen 76 yılda Türk Ulusunun Atatürk sevdası, Cumhuriyet sevdası her gün daha da artmıştır. Her ne kadar bazı işbirlikçi güçler onun değerlerini kuşatmak istese de, Türk ulusu şanlı kurtuluş destanını yazan, ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaran büyük kahraman, büyük devrimci ve düşünce adamı yüce Atatürk’e ve onun eserlerine hep gönülden bağlı kalmıştır. Bunu herkes böyle bilmeli ve kabullenmelidir ki, Cumhuriyet sevdalısı Türk ulusunun gönlündeki Atatürk ve Cumhuriyet sevdasını değiştirmeye kimsenin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir de’ görüşlerini dile getirdi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

‘‘10 Kasım bizim için bir unutma, vazgeçme günü değildir. Bugün, Atamıza ve Cumhuriyetimize bağlılık, kararlılık günüdür. Bu düşüncelerimizle Cumhuriyete gönülden her daim bağlı olan Dikili halkı adına ulusumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükranla anarken, Atamızın bize bıraktığı mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Atatürk.’’