Bayraklı Belediyesi Doğançay Mahallesi’nin 30 yıldır beklediği imar planı uygulaması için ilk adımı attı. Planların tamamlanıp hayata geçmesiyle birlikte binalar burada en fazla 2 kat olarak yükselecek. Doğal yapısı ile çekim merkezi haline gelecek olan Doğançay yeni bir Şirince olacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İzmir’in merkezinde yeni bir şirince doğuyor, hayırlı olsun” dedi.

Doğançay Mahallesi sakinlerinin yıllardır özlemini çektiği imar planı sonrası parselasyon uygulaması için Bayraklı Belediyesi ihaleye çıktı. Doğançay sakinlerinin 30 yıldır beklediği uygulama ile vatandaşın tapulu malı imar parseli

haline gelecek. İmar parseli 2 kat olmak üzere ruhsatlı olarak yapılaşabilecek. Vatandaşlar hisseli veya tarla vasfındaki konutları için tapu alabilecek. Bayraklı Belediyesi’nin aldığı bu cesur karar vatandaşın harita mühendisine yaptıracağı çalışmanın maliyetinden de kurtarmış oluyor. İmar parseli hayata geçince Doğançay doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin yeni adresi olacak.

NÜFUSUN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR

1/1000 ölçekli imar planı uygulaması, yaklaşık 3 bin nüfusa sahip 580 dönümlük Doğançay Mahallesi’nin tamamını ilgilendiriyor. 6 firmanın girdiği ihalenin kesinleşmesinin ardından ihaleyi kazanan firma yaklaşık 500 haneli mahalle için 90 gün içerisinde imar planı uygulamasını belediyeye teslim edecek. Yapılan itirazların ve İşlemlerin tamamlanmasının ardından yapılan çalışma belediye encümenine sunulacak.

"CESUR ADIM ATTIK"

Belediyelerin imar planı yaptığını ancak parselasyona karışmadıklarına dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Burada cesur bir karar aldık. Doğançay Mahallesi halkına verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Bu bölgenin tapu sorunun çözüyoruz. İlk adımı attık. Bundan sonra yapılan parselasyona bir itiraz olmazsa konuyu encümenimize ve onay için Büyükşehir’e taşıyacağız. İzmir’in merkezinde yeni bir şirince doğuyor. Hayırlı olsun” dedi.