Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 1982 yılından bu yana Tıp, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Onkoloji, Beden Eğitimi ve Spor dallarında lisansüstü (yüksek lisans-doktora) eğitim veren Sağlık Bilimleri Enstitüsü bu yıl törenle 72 öğrenci mezun etti.

Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören, Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı. 17’si doktora, 55’i yüksek lisans eğitimi alan mezunlar, aileleriyle birlikte büyük heyecan yaşadı. Doktora ve yüksek lisansı ilk üç sırada tamamlayan öğrencilere üniversite yöneticileri diploma ile birer plaket ve çiçek verdi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, üçüncü kuşak üniversite olma yolunda ilerleyen bir bilim kuruluşu olduklarını belirterek, “Üçüncü kuşak üniversite demek; bilgiyi üretip bunu ticarileştiren, yani para kazanan üniversite demektir. Çalışmalarla, laboratuvarlarda üretilen tüm bilgilerin mutlaka ticarileştirilmesi gerek. Batının yıllardan beri yaptığı şeyi biz de yapmak için Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Türkiye’nin en büyük Biyotıp ve Genom Merkezi’ni kurduk. İnşallah Mayıs 2015’ten itibaren tam kapasite ile çalışacak. Sağlık Kampüsü’nde kurduğumuz Türkiye’nin ilk Sağlık Teknoparkı ile hedeflediğimiz yolda çok önemli adım attık. Bu kapsamda genç bilim insanlarını kutluyor, onları destekleyen hocaları ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu konuşmasında, tüm personel dahil olmak üzere Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından akredite edilmiş bir kurum olduklarını vurgulayarak şu bilgileri verdi: “Enstitü; aslında kurmak ve başlatmak demektir. Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık alanında bilimsel temelleri hazırlamak, kurmak, başlatmak ve profesyonel araştırmacı yetiştirmek görevlerini üstlenmiştir. Toplam 29 anabilim dalımız, 30’u doktora ve 55’i yüksek lisans olmak üzere 85 programımız var. 692 de kayıtlı öğrencimiz mevcut. Bu yıl 17’si doktora, 55’i yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam 72 mezun veriyoruz. Bilim dünyasına yeni değerler kazandırmaya devam edeceğiz. Tüm öğrenciler ve ailelerini kutluyorum.”

Mezunlar adına konuşma yapan Doktora Birincisi Burcu Akpınar Söylemez de zorluklarla dolu bir eğitim sürecini tamamlarken insanlığa faydalı olabilmek için üstün gayret gösterdiklerini ifade ederken duygularını şöyle ifade etti: “Bugün konuşmamın finalini, kıpırtı ile hayatıma yeni umutlar getiren biricik bebeğime yapmak istiyorum ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde kadına yönelik şiddetin, terörün son bulmasını diliyorum.”

Törende Doktora Programı Birincisi Dr. Burcu Akpınar Söylemez’e (Hemşirelik Anabilim Dalı İç Hastalıkları Hemşireliği) diploma ve plaketini Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Küçükgüçlü birlikte verdi. Doktora ikincisi Dr. Melek Pehlivan’a (Tıbbi Biyoloji ve Genetik) plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, doktora üçüncüsü Dr. Berivan Çeçen’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel takdim etti. Yüksek Lisans Programı Birincisi Ayşe Nur Sarı (Mikrobiyoloji) diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören’den, Yüksek Lisans ikincisi Berna Yalınçetin (Temel Bilimler) diplomasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ’dan, Yüksek Lisans üçüncüsü Abdurrahman Nalbant da (Ortopedik Fizyoterapi) diplomasını İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar’dan aldı.

Müzik dinletisinin yer aldığı törende, 2013-14 mezunlarından Yrd. Doç. Dr. Hülya Özlem Şener ve Öğretim Görevlisi Elif Çalık’a “Örnek alanlar” belgesi ve Elif Özen İşcen’e de “En İyi Poster Ödülü”nü Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Selim Karabekir verdi. Enstitüde 30. Yılını tamamlayan personel olan Enstitü Sekreteri Asiye Zengin ise plaketini Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu’ndan aldı.