Foça’da butik otelinde hem turizme hizmet veren hem de organik yöresel ürünlerle damak tadına hitap eden Selma Bülbül, Konya’da düzenlenen ‘Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri töreninde Ege bölgesinden tek ödül alan bayan işletmeci oldu.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Anadolu Halk Mutfağı Derneği ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonunda, Hz. Mevlana’nın tarihe mal olmuş baş aşçısı Ateşbaz-ı Veli Hazretleri adına daha önceleri İstanbul’da yapılan ve bu yıl ilk kez Konya’da gerçekleştirilen ‘Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Dedeman Hotel’de gerçekleştirilen törene Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eşi Hatice Gökbel, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, eski Bakanlardan Metin Gürdere, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Meram Belediye Başkan Vekili Hıfzı Soydemir, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, Anadolu Birlik Holding CEO’su Hamdi Bağcı ile Türkiye’den Şef Mustafa Otar (Raika-Executive Şefi), Şef Hüseyin Özer (Sofra London İşletmecisi), dünyanın önde gelen aşçılarından Mıchelin yıldızlı restoran işletmecisi Fransız Şef Christian Plumail (L’Univers-Nice İşletmecisi), yurtiçinden ve yurtdışından yemek ve mutfak kültürü alanında tanınmış şefler ile diğer destekçi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Menemen Ticaret Odası üyesi de olan Foçalı Butik Otel işletmecisi Selma Bülbül’ünde katılmış olduğu etkinlik kapsamında Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından belirlenen çeşitli bölgelerdeki Anadolu Mutfaklarına da plaket ve aldı. Bu mutfaklar Tokat’tan Saklı Bahçe-OrtaKaradeniz, Antalya’dan 7 Mehmet-Akdeniz, Konya’dan Konak Konya Mutfağı (Köşk) İç Anadolu, Malatya’dan Kervansaray Malatya Sofrası-Doğu Anadolu, Gaziantep’ten İmam Çağdaş-Güneydoğu Anadolu, Kırklareli’nden Dörtler-Trakya, İstanbul’dan Kebap-Badem Koşu Yolu, Balıkçı-Balıkçı Kahraman Sarıyer, Yenilikçi Türk Mutfağı-Saklı Köşk Moda olarak belirlendi.

Törende ayrıca Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürleri Ödül Töreni düzenleme kurulu üyelerine de protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.