Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Egeli turizmcilerin Başkanı Mehmet İşler’i makamında kabul eden Başkan Serkan Acar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, teşekkür etti. Sohbet havasında geçen ziyarette bölgenin ticari hayatı, gelişimi ve ekonomisi konuşuldu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Aliağa Belediyesinin öncülük yapması halinde, konaklama sektöründe hizmet eden mega firmaların gelecekte planladıkları yatırımların rotasını Aliağa’ya çevirebileceklerini söyledi. Bugüne kadar birçok farklı bölgede yap, işlet, devret modeliyle konaklama sektörüne çok sayıda otel kazandırdıklarını dile getiren İşler, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği olarak Aliağa Belediyesine sektör olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

YENİ ŞAKRAN ÖNERİSİ

Aliağa’da alternatif yatırımların önünü açmak adına imar planı üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Acar da, "Öncelikle bu yönde geniş ve detaylı bir araştırma yapmalıyız. Örneğin Çandarlı’da yapımı devam eden Kuzey Ege Limanı’na yakınlığını da göz önünde bulundurursak Yeni Şakran bölgemizin bu yöndeki yatırımlara uygun olduğunu düşünüyorum. Zira yer tespitinden sonra bu konuda Belediye Meclisimizin kararı da önemlidir. Otel yapımına uygun alanın bulunması ve meclisimizin de onaylaması halinde Aliağa Belediye Başkanı olarak bu konuda üzerime düşen görevi seve seve yaparım, ilçemize gelecek olan alternatif yatırımların da önünü açmak adına yasal çerçevede gerekli her türlü kolaylığı sağlarım. Aliağa’da sektör çeşitliliği açısından konaklama yatırımlarını önemsiyorum. Hizmet kalitesi yüksek her hangi bir otelin ya da tesisin büyük bir sanayi kuruluşundan bile daha fazla istihdam sağladığını mutlaka göz önünde bulundurmamız gerekir" diye konuştu.

"ALİAĞA’NIN OTELLERE İHTİYACI VAR"

Büyüyerek gelişen ekonomi ile birlikte Aliağa’da farklı ihtiyaçların gündeme geldiğini anlatan Başkan Acar, "İlçemizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına yurt içi ve yurt dışından ziyaretler yapılıyor. Yine bu kuruluşların üst düzey yöneticileri de ilçemize iş seyahatleri gerçekleştiriyor. Aynı zamanda önemli bir lojistik merkezi de olan ilçemizin gece ve gündüz nüfusu arasında çok ciddi fark görülüyor. İşi gereği gündüz Aliağa’da bulunan insanlar gece konaklama için İzmir’e gidiyor. Yani ilçemiz gündüz sahip olduğu potansiyelden tesis yetersizliği nedeni ile gece faydalanamıyor. Çünkü Aliağa kaliteli konaklama ve buna paralel olarak yatak sayısı noktasında son derece yetersiz. Bu nedenle de bizim bu potansiyelimizden daha çok İzmir faydalanıyor. 2015 Yılında ilçemizde standartları yüksek bir otel hizmete girmeye hazırlanıyor. Ancak yeterli gelmeyecektir. Aliağa’nın birden fazla yıldızlı otellere ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda, ETİK Başkanı İşler, Başkan Acar’a günün anısına bir plaket takdim etti.