Engelli yurttaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik bir dizi örnek uygulamaya imza atan Konak Belediyesi, iki engelli yurttaşın daha yüzünü güldürdü.

Konak sınırları içindeki ev ve işyerlerinden ambalaj atıkları toplama işini yürüten geri dönüşüm firması Özmüşler A.Ş’nin katkılarıyla alınan iki akülü sandalye Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce belirlenen ihtiyaç sahibi iki engelli vatandaşa hediye edildi.

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında düzenlenen törene Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Özmüşler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmüş, Genel Müdür Metin Türküsev ile Çevre Birimi Müdürü Tijen Canişcioğlu katıldı. Akülü sandalyelerin biri 44 yaşındaki iki çocuk annesi Arife Ulus’a, diğeri ise 53 yaşındaki Cemal Soydan’a verildi. Her ikisi de geçirdikleri çocuk felci nedeniyle yürüme engelli olan Ulus ve Soydan, yeni akülü sandalyelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

“BİRLİKTE GÜÇLENİRİZ”

Dayanışma, paylaşma ve birlik olma ruhunun vurgulandığı törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Yapılan işbirliğinden ötürü firma yetkililerine teşekkür eden Pekdaş, el ele vererek güzel işlere imza atılabileceğini gösterdiklerini belirterek; “Birbirimizin yarasına merhem olarak, dertlerimize deva olarak yaşamımızı kolaylaştırmak zorundayız. Konak Belediyesi olarak aracılıklar yapıyoruz. Doğru insanlara, doğru katkılara bulunmayı önemsiyoruz. Bir arada olursak güçleniriz” dedi.

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Firma Genel Müdürü Metin Türküsev de Konak Belediyesi ile çalışmanın kendilerine gurur verdiğini belirterek, “Her türlü sosyal sorumluluk projesinde Konak Belediyesi’nin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Arife Ulus ise kendisine hediye edilen akülü sandalye sayesinde artık sokağa daha rahat çıkabileceğini söyledi. Konak Belediyesi’ne teşekkür eden Ulus, bu tür güzel kampanyaların devam etmesi temennisinde bulundu. Hediye edilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde engelli vatandaşlar, hiçbir desteğe ve yardımcıya ihtiyaç duymadan özgürce hareket edebilecek. Oldukça rahat bir koltuğa sahip olan akülü tekerlekli sandalyeler, şarj edilebilen akü ile çalışıyor.