Engelli vatandaşlar ve aileleri, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde gönüllerince eğlendi.

Bayraklı Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Havuz Düğün Salonu’nda engelli vatandaşlar ve ailelerini bir araya getirdi. Geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, Bayraklı Belediyesi Meclisi üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi üyeleri, Bayraklı Engelli Eğitim Derneği, Nefes Özel Eğitim Kurumu, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, Çağdaş Görmeyenler Derneği, İnsan İçin Umut Derneği üyeleri katıldı. Gecede engellilerden oluşan koronun okuduğu şiirler ve söyledikleri türküler geceye renk kattı. İlizyonist ise yaptığı gösterileriyle misafirleri adeta büyüledi. Belediyenin engelli merkezi üyeleri yerel kıyafetleriyle Harmandalı oynadı. Kendi günlerinde doyasıya eğlenen engellilere piste çıkarak eşlik eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Engellilerimizi eve hapsetmeden hayata kazandırılmasını gerekiyor. Benim için gerçek engelli ahlaklarında ve vicdanlarında sorun olan insanlardır. Sizleri biz engelli olarak değil ailemiz olarak görüyoruz” dedi. Engelli vatandaşlar ve aileleri etkinliğin başında ellerindeki Tür bayraklarını sallayarak 10. Yıl Marşı’na hep bir ağızdan coşkuyla eşlik etti.

KARABAĞ, HEYECANINA ORTAK OLDU

Program Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi (BAYGEM) öğrencisi görme engelli Safiye Yavuz’un açılış ve teşekkür konuşmasıyla başladı. Konuşmasını Braille alfabesinden yararlanarak okuyan Yavuz’un heyecanlanması üzerine Başkan Karabağ yanına gelerek ona destek oldu. Yavuz’u salondaki misafirlerine tanıtan Başkan Karabağ daha sonra eşi Bahriye Karabağ ile birlikte onun yanına oturtarak, bizzat ilgilendi.

“HİZMET MEŞALESİ YAKTIK”

Salondaki misafirlere “Ailem hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Karabağ, “Bayraklı Belediyesi Meclis üyeleri olarak bir meşale yaktık. Bu meşale topluma hizmet edebilme meşalesidir. Partiler bugün vardır, yarın yoktur. Liderler gelir liderler gider. Ama biz Bayraklı’da yaşamaya devam edeceğiz. Dostluğumuz baki olacak. Hepimiz burada birlikte beş yılı birlikte tamamlayacağız” diye konuştu.

“BU ONUR BENİM MECLİSİME AİTTİR”

Başkan Karabağ, Bayraklı Belediye Meclisi’nin Türkiye Sakatlar Derneği’ne aldığı destek kararı nedeniyle olumlu geri bildirimler aldıklarını belirterek, “Son derece güzel bir hareketle İzmir Sakatlar Derneği’nin 28 günlük eylemini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde son verdirme onuruna sahip olduk. Meclis üyelerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İşte birlikte üretmenin en güzel örneği budur. Seviyeli muhalefete canımız kurban. Bizim meclisimizde AK Parti’li ve CHP’li meclis üyeleri birlikte hareket ederek bir sorunu çözdük. Dilerim Türkiye’de de böyle olur. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde 3. engelli aracımızı Bayraklı’ya kazandırdık. Yine bu onur benim meclisime aittir. Ben bu sayının giderek artırılmasından yanayım. Engellilerimize yönelik iş imkanlarında da sonuna kadar birlikte araştırmak durumundayız. Engellilerimizi eve hapsetmeden hayata kazandırılmasını birlikte çözmemiz gerekiyor. Biz engelli tarifimizi kısaca yapıyoruz. Benim için gerçek engelli ahlaklarında ve vicdanlarında sorun olan insanlardır. Gerçek engelli bunlardır. Sizleri biz engelli olarak değil aile olarak görüyoruz. Yolumuz açık olsun. Bayraklı’yı huzur barış kardeşlik kenti yapalım” ifadelerini kullandı.