İngiliz Financial Times Grubu dergilerinden FDI-Foreign Direct Investment (Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırım Dergisi), Ege Serbest Bölgesi’ni, doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını Türkiye’ye çekmek için yaptığı çalışmalardan ötürü 2014 Yılı Avrupa Kıtası Bölgesel Onur Ödülü’ne layık gördü.

FDI Dergisi dünyadaki tüm serbest bölgeler arasında yaptığı araştırma sonucunda Ege Serbest Bölgesi’ni, Avrupa kıtasında ülkesinin ekonomik gelişimine katkıda bulunan, yatırım ve istihdam konusunda etkili olan, yabancı sermayeyi ülkesine çekme konusunda başarı sağlayan en başarılı bölgelerden biri olarak seçti. Bölgesel Onur Ödülleri FDI dergisinin kurulduğu 1999’dan bu yana her yıl veriliyor. 2014 yılının “Küresel Serbest Bölge Ödülleri”nde bu yıl Asya, Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da yer alan çok sayıda serbest bölge, özel ekonomi bölgesi ve endüstri bölgeleri araştırılarak aralarında en iyi olanları seçildi ve ödüllendirildi.

Ege Serbest Bölgesi bu sayede FDI Dergisi tarafından ikinci ödülünü almış oldu. 2005 yılında ESBAŞ’ın Kurucusu Merhum Kaya Tuncer, Ege Serbest Bölgesine kazandırdığı doğrudan yabancı yatırımcılardan dolayı en başarılı işadamı ödülünü alan ilk Türk olmuştu.