İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Soma Yırca’da kömürün kara yasının, zeytinin acısına karıştığını belirterek, ’’Zeytin madenden daha değerlidir’’ dedi.

301 evladını madene şehit vermenin acısını hala yüreklerinde yaşayan Somalılar’ın, Yırca’da 6 bin zeytin ağacının bir gecede kökünden sökülüp atılmasıyla bir kez daha yıkıldığını ifade eden Eskiyörük, ’’Soma maden faciasından sonra aylarca bu verimli arazilerimizde tarımın ve tarıma dayalı sanayimizin geldiği nokta üzerinden yerin yüzlerce metre altında güvensiz koşullarda çalışmak zorunda bırakılan halkımızı konuştuk. Öncesinde ve geçen haftalarda aile çiftçiliğinin gerekliliğini, üretici birliklerinin önemini konuştuk. Tarım ve enerji politikalarımızın yerin üstünün ve altının değerini kamu yararına, sürdürülebilir üretimin sağlanması üzerine kurmamız gerektiğini savunduk savunmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Başkan Eskiyörük şunları söyledi:

’’Yırca’da iki termik santralin yanına üçüncüsü yapılmaya kalkışılarak, ekoloji katledilmeye çalışılıyor. Ülkenin her köşesinde bu acımasız katliamcı anlayışa hep birlikte dur demekteyiz. Duyarlı tüm vatandaşları bu ve benzeri durumlar karşısında tavır almaya çağırıyoruz. İzmir Tarım Grubu olarak, zeytin ağaçlarına sahip çıkmak için nöbet tutan köylü kardeşlerimizi döven, gözünü kırpmadan bir gecede 6 bin ağacı yerle bir eden bu anlayışı şiddetle kınıyor, Yırca’ lı kardeşlerimizin bu onurlu mücadelesini destekliyor yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu vesile ile tarım arazilerinin inşaata açılmaması ve özellikle zeytinlik alanların mutlaka korunması talebimizi bir defa daha kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.’’