Yeni Bornova Spor’u 2-1 yenen Foça Belediyespor, sezonun ilk 3 puanını elde etti. İlk iki haftada karşılaştığı rakipleriyle berabere kalan Foça Belediye Spor Futbol Takımımız, Yeni Bornova Spor’u 2-1 yenerek, ilk galibiyetine ulaştı.

Foça Belediye Spor’da, tüm futbolcular ilk 3 puana ulaşmak adına çok mücadeleci ve hırslı bir futbol sergiledi. Umut Koç, attığı 2 golle yıldızlaşırken, kaleci Fırat Turguttekin’de yaptığı kurtarışlarla göz doldurdu. Sporseverlerce büyük ilgiyle izlenen maç, oyunun başlaması öncesinde ve sırasında aralıklarla yağan yağmur dolayısıyla ağır bir zeminde oynandı. İlk yarıya kırmızı formayla başlayan Foça Belediye Spor, ikinci yarıda beyaz forma ile sahada yer aldı.

Foça Belediyespor, maçın henüz 3. dakikasında Umut Koç’un atttığı şık golle maça adeta 1-0 önde başladı. Yeni Bornova Spor’dan Sabri Güleşçi, 19. dakikada attığı serbest vuruş golüyle maça dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

54. dakikada Foça Belediyespor bir serbest atış vuruşu kazandı. Kaptan Serkan Tanrıseven’in kullandığı atış, rakip kaleciden sekti. Seken topu iyi takip eden Umut Koç, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Bu golden sonra Yeni Bornova Spor beraberlik golü için baskısını arttırırken, Foça Belediye Spor’da kontrataklarla karşılık verdi ancak, oyunda başka gol olmadı. Maçın 2. yarısına 5 dakikalık uzatma süresi ilave edildi. 90+4’te, günün golcü ismi Umut Koç, oyunu geciktirdiği gerekçesiyle 2. sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Foça Belediyespor, gelecek hafta, 2 Kasım Pazar günü, Özçamdibi Spor ile oynayacak. Yusuf Tırpancı Sahası’nda oynanacak olan maç, saat 15.00’de başlayacak.