Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi, Datça’da gerçekleştirilen “Kadın Dostu Kentler” Türkiye Kadın Meclisleri 2. Buluşması’na katıldı.

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuray Çiloğlu, Yürütme Kurulu Üyesi Mukaddes Yarba ve Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, Türkiye Kadın Meclisleri 2. Buluşması’nda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin gerçekleştirdiği faaliyetlere ve Foça hakkında bilgilere yer verildi.

Türkiye Kadın Meclisleri Platformu Datça Buluşması’nın Sonuç Bildirisi ise şöyle:

“Kent planlarında başta kadınlar olmak üzere tüm dezavantajlı gruplar için pozitif ayrımcılık istiyoruz. İnsani; etnik, dinsel, mezhepsel ve cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın temel değer olarak görmek istiyoruz. Ülkemizde taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşulları insanlık onuruna ve insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır. İş güvenliği, işçi sağlığı ve işçilerin sosyal hakları ivedilikle evrensel standartlara göre yeniden düzenlenmelidir. Aç gözlülüğün sınırsız ancak; doğanın olanaklarının sınırlı olduğunu bilmeliyiz. Gezegenimizi çocuklarımızdan ödünç aldığımız bilinci ile doğanın rant uğruna sömürülmesine ’’dur’’ diyoruz. Savaşa ’’hayır’’ barışa ’’Evet’’ diyerek insanlık onurunu koruyacağız” diyen kadınların 3. toplantısı Mart 2015’te Bodrum Kadın Meclisi’nin ev sahipliğinde olacaktır."