Daha önce Foça turizminin geliştirilmesi ve Foça’nın turizm anlamında yeni bir kimlik kazanması adına çalışmalara başlayan Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Birliği (TUDER) bu çalışmaları kapsamında Foça TUDER Yönetim Kurulu olarak İzmir Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral’ı makamında ziyaret etti.

FOÇA’NIN HAKKINI VERMELİYİZ

İzmir Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Foça’nın turizm bölgesine dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek ‘’Foça çok özel bir ilçe, tarihi dokusu özellikleri ile Foça’yı koruyarak yaşatmalı ve Foça’yı yaşayanlara faydalı olacak şekilde turizm bölgesi haline getirmek için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Ayrıca Foça TUDER’ in, Foça’nın turizm bölgesi olması konusundaki çalışmalarını da başarılı bulduğunu belirten Güral, TUDER Yönetim Kurulu’na çabalarından ötürü teşekkürlerimi sunduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda Foçalı gençlere iş istihdamı yaratmak için Menemen Ticaret Odası Yılmaz Güral’dan turizm alanında çeşitli eğitim programlarının yapılmasını isteyen Foça TUDER, Ocak ayı içerisinde turizm alanında çalışacak elemanlara eğitim vermek amacıyla Servis, House Keeping (kat hizmetleri) alanlarında açılacak kurslarda katılan katılımcılara da sertifika verecek.

İZSU’DAN TESİSLER İÇİNDE İNDİRİM İSTENECEK

TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, Menemen Ticaret Odası Yılmaz Güral’dan da tesislerin su indiriminden faydalanması için yardım isteğinde de bulundu. Menemen Ticaret Odası Başkanı bu konuda kendisinin de bizzat gerekli yerlere başvuruda bulunacağını belirterek “Hepimiz bu konuda elimizden geleni yapmalıyız” dedi. Yılmaz Güral’ın bu duyarlı düşüncelerine karşılık olarak TUDER Yönetim Kurulu Üyeleri ise, “Sayın Yılmaz Güral’a duyarlılıklarından ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.