Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi ve Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER), Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’la bir araya gelerek, Foça turizmini konuştular.

Foça Belediyesi Kent Konseyi Turizm Meclisi ve Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER), Başkan Gökhan Demirağ’ı ziyaret ederek, Foça Turizmi hakkında görüş alışverişinde bulundu. İlk olarak Kent Konseyi Turizm Meclisi’ni ağırlayan Başkan Demirağ, daha sonra TUDER Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı. Yapılan görüşmelerde, Turizm hakkında yapılması gerekenler konuşulurken, Foça’nın turizminin ne yönde gelişmesi gerektiği de görüşüldü.

TUDER Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, TUDER’in olağan genel kurulunu yaptığını ve yeni oluşan yönetim kurulu ile Başkan Gökhan Demirağ’ı ziyaretten mutluluk duyduklarını belirterek, “TUDER olarak yeni çalışma grupları oluşturmaya başladık. Bu anlamda bizleri asla yalnız bırakmayan Başkanımız Gökhan Demirağ’dan destek istedik” dedi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise ziyaretlerden oldukça memnun kaldığını belirterek, Foça’nın turizm alanında artık marka olmaya başladığını belirterek, “TUDER ilçemiz için önemli bir dernektir. TUDER’in yaptığı çalışmalara daha öncelerinde olduğu gibi yine destek vermeye devam edeceğiz. Yapılan çalışmalara tüm kesimlerin destek vermesi gereklidir. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Foça’nın belli bir sürece geldiğini belirten Başkan Demirağ, “Foça’da turizm alanında kapsamlı ve acil bir mastır plan yapmalıyız. Hedefimiz Foça’mızı UNESCO Geçici Miras Listesinden, kalıcı listeye girmek olacak. Çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Foça’nın tanıtımı konusunda paydaşlarla ortak çalışmalar yapacaklarını da belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Özellikle kentsel estetik açısından bu yıl ciddi adımlar atılacak. Kısa süren sezonda kimseyi kırmadan, dökmeden kent estetiğini göz önüne alarak belirli düzenlemeler yapacağız. Bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşları, esnaflar, hepimiz bu taşın altına elimizi koymak zorundayız” dedi.