İzmir’in Foça ilçesindeki Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri isimli bölüm açılırken, bölümden mezun olan gençler sektör içinde istihdam edilebilecek.

Foça ilçesindeki Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü açıldı. Bölümde bu yıl 68 öğrencinin eğitim göreceği ifade edilirken, puan sıralamasına göre ilk 20 öğrenciye pansiyon hizmeti de verilecek. Öte yandan, bölümde öğrencilere bazı avantajlar sağlıyor. Bölüm, mezun olacak öğrencilere de lisans eğitimine devam etmek istediği takdirde ek avantajlar sağlıyor. Bölümden mezun olan gençlerde yine sektör içinde istihdam edilebiliyor.

Karşıyaka Çevreci Enerji Derneği Başkanı Tolga Şallı, Dünya ülkelerinin gerek enerji bağımsızlıkları ve gerekse iklim değişikliği ile mücadele için yenilenebilir enerji yatırımlarının hızla arttığını belirtti. Şallı, "Özellikle rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanarak Paris iklim Sözleşmesine uygun politikalar hayata geçirilmektedir. Ülkemiz rüzgar ve güneş enerjisi bakımından bir çok ülkeyi kıskandıracak potansiyele sahiptir. Son yıllarda yenilenebilir enerji yatırımları artmakta olup bu yatırımlarda istihdam edilmek üzere kalifiyeli eleman yetiştirilmesi gerekmektedir. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının raporuna göre ülkemizde; fotovoltaik alanında da 12 bin 700 kişinin rüzgar enerjisi sektöründe ise 53 bin çalışanın görev yaptığı kaydedildi. Bu doğrultuda derneğimizin de desteğiyle Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanının açılmasında protokole teşekkür ederiz" dedi.