Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde Foçalılar, Atalarını anmak içi Ankara’ya doğru yola çıktı.

Aralarında Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer’in de olduğu Foçalılar, üç otobüs, 1 midibüs ile 104 kişilik kafile halinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da, Anıtkabir’e adeta çıkarma yapacak. Foça’dan geceyarısı hareket eden gurup sabah erken saatlerde Anıtkabir’de olacak.

CHP İlçe Başkanı Günal Biçer hareket öncesinde yaptığı açıklamada 10 Kasımlar’da Ankara’da olmayı gelenek haline getirdiklerini belirterek, ’’Genç arkadaşlarımız ve bizler bu konuda çok duyarlıyız. Bu yılki 10 Kasım törenlerinin önemi oldukça büyük’’ dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yaptığı açıklamada, ’’Atamızı Foçalı gençler ve vatandaşlarımızla beraber ziyarete gidiyoruz. Bu ziyaretleri geleneksel hale getirdik. Ülkemiz için şehit düşenler ve gazilerimize minnet borçluyuz. Atamızın huzuruna çıkmak için heyecanlıyız. Ruhları şad olsun’’ diye konuştu.