Gaziemir Belediyesi sanat ve sanatçıya amatör de olsa değer veriyor. Emekli Öğretmen Hamdi Arık’ın ahşap yakma yöntemiyle yaptığı eserleri “Yaşamın içinde düşlerim” adlı sergiyle, Gaziemir Belediye Hizmet Binası 2. katında görücüye çıktı.

49 farklı branşta düzenlediği kurslarla on binlerce insanın hayatına dokunan Gaziemir Belediyesi kursların yanı sıra sergilerle de sanatçılara ve sanatseverlere destek olmaya devam ediyor. Geleneksel el sanatları arasında önemli bir yere sahip olan ‘ahşap yakma sanatıyla’ eserler üreten emekli öğretmen Hamdi Arık’ın eserleri, Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Arık, ‘Yaşamın içinden düşlerim’ adını verdiği Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası’nın 2. katındaki serginin açılışını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, belediye meclis üyeleri ve öğretmen arkadaşlarıyla birlikte yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri ile sözleri, tarihi kişilikler, gezi olaylarında yaşamını yitirenler, Anadolu insanın yaşantısı, mimari yapılar ve hayvan figürlerinin ahşaba işlendiği eserler sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Sanatçıyla birlikte sergiyi gezen ve eserler hakkında bilgi alan Başkan Şenol, “Hepsi birbirinden harika” dediği eserlerin yaratıcısı Hamdi Arık’a çiçek sunarak teşekkür etti. Hamdi Arık ise, kendisine verdiği destek için Başkan Şenol’a, ahşap yakma tekniği ile yaptığı belediye logosunun yer aldığı eseri sunarak teşekkür etti.