Gaziemir’de Cumhuriyet kortejiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları festival alanında ‘Atatürk ile yeniden doğuş’ isimli gösterinin sergilenmesi ile devam etti. 91. yıl kutlamalarında konuşan Başkan Şenol; “Bu ülkenin altına dinamit döşemeye, dış politikayla ateş çemberinin içine çekmeye çalışanlar bunu hiçbir zaman başaramayacaklar” dedi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin Türk bayrakları ve meşaleleri ile katıldığı kortejle başlayan Cumhuriyet coşkusu, Festival Alanında devam etti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte yürüdüğü korteje, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, spor kulüpleri, ADD Gaziemir Şubesi, öğrenciler, kursiyerler ve binlerce Gaziemirli katıldı.

Gaziemir’deki 91.yıl kutlamaları festival alanında Ege Üniversitesi Ege Üniversitesi D.T.M. Türk Halk Oyunları Bölümü’nün “Atatürk ile yeniden doğuş” isimli gösteriyi sahnelemesiyle devam etti. Cumhuriyet’in ilanı ve ülkenin bağımsızlığı için verilen mücadelenin, Atatürk ilke ve inkılâplarının canlandırıldığı dramatizasyon seyirciye duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk rolündeki oyuncunun sahneye çıkması ile coşku ve hüzün bir arada yaşandı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasına değinerek, mahsur kalan 18 işçinin bir an önce kurtarılmasını temennisinde bulundu, işçilerin ailelerine sabır diledi. Yaşanan olay nedeniyle buruk bir bayram yaşandığını ifade eden Başkan Şenol, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini etkisizleştirmek için yapılanlarla yüreğimizin yandığı zamanları yaşıyoruz. ‘Çözüm süreci’ diye bu ülkenin temeline dinamitlerin yerleştirildiği, askerimize arkadan kahpe kurşunların sıkıldığı günlerdeyiz. Basiretsiz dış politika yüzünden ateş çemberinin içine sürüklendiğimiz dönemden geçiyoruz. Sevgili Gaziemirliler, geleceğimizin teminatı olan gençler; 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları 29 Ekimleri yasak hale getirenlere söyleyecek çok sözümüz var bizim. Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını sözüm ona yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesini ülkenin dört bir yanında yakarız. Cumhuriyet Bayramını engellemeye çalışanlar şunu iyi bilsinler, biz Cumhuriyet’i korumak için gerekirse canımız veririz.”