CHP Gaziemir Gençlik Kolları, Gezi olaylarında yaşamını yitiren 20’li yaşlardaki gençler anısına 25 yaşında zeytin ağacı dikti. PM üyeleri ve milletvekillerinden tam not alan ‘Diren’ filminin gösterildiği etkinlikte konuşan İlçe Başkanı Tekin “Gezi şehitlerini unutursak kalbimiz kurusun” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Gençlik Kolları, Gezi olaylarında yaşamını yitiren gençleri bir dizi etkinlikle andı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi’nin birlikteliğiyle yapılan ve Gezi şehitlerinin anısına Gezi Parkı adı verilen parka ağaç dikimiyle başlayan etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Diren’ filminin gösterimi ve Ali Eren Çınar ile arkadaşlarının müzik dinletisiyle devam etti. Etkinliğe, CHP Parti Meclis Üyesi ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, PM Üyesi Elfin Tataroğlu, PM Üyesi Rana Bozkurt, İzmir Milletvekili Musa Çam, eski il başkanlarından Tacettin Bayır, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi Birsen Şenol, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve vatandaşlar katıldı. Gezi Parkı’nda başlayan etkinlikte parka Gezi olaylarında yaşamını yitiren 20’li yaşlardaki gençler anısına 25 yaşında zeytin ağacı dikildi. İnşaat alanlarından sökülen zeytin ağacına ikinci hayat sağlandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikte CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in kaleme aldığı, partililer, gençlik ve kadın kollarının oynadığı ve AKP’nin iktidarında yaptıklarını eleştirel dille ele alan ‘Diren’ isimli kısa metraj filmi gösterildi. Kadına şiddet, çocuk gelinler, atanamayan öğretmenler, benzin zamları, tarım ve hayvancılık uygulamaları, diplomalı işsizler, tutuklu gazeteciler, gözaltındaki öğrenciler, gazla copla yaşamını yitirenler, öğrencilerin ev ve yurt sorunları, serbest kıyafet, terör, özelleştirme, nükleer enerji ve silahlanma, emekli sorunu, yoksulluk, borçlanma, çalıntı sorular, 4+4+4 sistemi, icra takipleri ve kamu kurumlarının tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılması gibi konulara vurgu yapan film, final sahnesinde Gezi Parkı olaylarını ele alan film CHP PM üyeleri, milletvekilleri ve partililerden tam not aldı. PM üyeleri ve vekiller “Diren filmini başta parti genel merkezimiz olmak üzere birçok nokta da gösterip, daha çok kişinin görmesini sağlamalıyız” diyerek duygularını dile getirdi.

Etkinlikte Nazım Hikmet Sahnesi’nden Nazım Hikmet şiiriyle partililer seslenen İlçe Başkanı Umut Tekin, “Gezi olaylarında 20’li yaşlarda yitip giden canlar anısına 25 yaşında zeytin ağacı diktik. Zeytin barıştır, kardeşliktir, dostluktur. O zeytin ağacına, sokaklara kan bulaştıranlara inat, ülkenin temelini yıpratmaya çalışanlara sokaklarda cevap vereceğiz. İyi ki 90 yıllık çınar CHP var. CHP’liler vatan için, doğa için, emek için, yitip giden canlar için ve en önemlisi ülke için Mustafa Kemal Atatürk için var. Bu uğurda canlarını veren Gezi direnişçilerini asla unutmayacağız. Onları unutursak kalbimiz kurusun” diye konuştu. Tekin etkinliği düzenleyen Gençlik Kolları Başkanı Semih Kalfa’ya ve etkinliğe katılanlara teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Toplumun her kesimine yoğun baskı uygulandığını ifade eden Gaziemir Belediye başkanı Halil İbrahim Şenol ise şunları söyledi: “Hepimiz baskılar karşısında direnmek durumundayız. 6 yıldır gitmediğim mahkeme kalmadı. Ama benim ayakkabı kutularım yok. CHP’liler onurludur, gururludur. Bu ülkenin kurucuları, Cumhuriyet’in koruyucularıdır.”