İzmir’de, Gaziemir Belediyesi ile İSTÖP işbirliğiyle, 100 Kadının Desteklenmesi ve Girişimciliğinin Güçlendirilmesi projesinin hayata geçirildiği ifade edilirken, projeyle 15-30 yaş arası 100 kadına mesleki eğitim verilecek, kadınların çalışma hayatına katılımı sağlanacağı belirtildi.

Gaziemir Belediyesi ile İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) işbirliğiyle 100 Kadın Desteklenmesi ve Girişimciliğinin Güçlendirilmesi projesi hayata geçiriliyor. 15-30 yaş arası 100 kadının kurslara katılarak meslek sahibi olmalarını sağlayacak projeye, İslam Kalkınma Bankasının fonlarla destek sağlayacağı ifade edildi. Gaziemir Belediyesi ile İSTÖP birlikteliğiyle geliştirilen projenin protokolü de, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İSTÖP Başkanı Mehmet Aydoğan ile projeye malzeme desteği sağlayacak Saygılı Rulman Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı arasında imzalandı.

Başkanlık makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak kentte artı değerler yaratılmasına büyük önem verdiklerinin altını çizdi.