Gaziemir Belediyesi’nde kurum için eğitim çalışmaları kapsamında Psikolog Nevin Küçük’ün çarpıcı sunum ve interaktif oyunlarla verdiği ‘iletişim becerilerini geliştirme ve beden dilinin doğru kullanımı’ konulu seminer ilgi çekti. Başkan Şenol, “2015’i eğitim yılı belirledik” dedi.

Vatandaşa etkin, verimli ve güler yüzlü hizmet vermek, personelin bilgi birikimi ve donanımlarını daha üst seviyeye çekmek için kurum içi eğitim çalışmalarına ağırlık veren Gaziemir Belediyesi’nde son olarak ‘iletişim becerilerini geliştirme ve beden dilini anlama ve doğru biçimde kullanma’ konulu bir seminer verildi. Psikolog Nevin Küçük tarafından çarpıcı bir sunum ve interaktif oyunlar eşliğinde verilen seminere vatandaşlarla doğrudan iletişim halinde olan belediye personeli katıldı.

Hafta sonunda iki gün verilen seminerde belediye personelinin birbirleriyle ve vatandaşlarla doğru iletişim kurmasının önemi ve bunun yöntemlerini anlatan Nevin Küçük, beden dilini anlama ile beden dilini doğru ve etkin biçimde kullanmanın getireceği avantajları personelin katıldığı interaktif oyunlarla aktardı. İlk gün 26, ikinci gün 46 çalışanın katıldığı seminer keyifli anlara sahne oldu.

Kurum içi eğitime büyük önem verdiklerini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediyede 2015 yılını ‘eğitim yılı’ ilan ettiklerini söyledi. Bu tür eğitim çalışmalara ve seminerlere ağırlık vereceklerini söyleyen Başkan Şenol, “Personelimizin kişisel bilgi, beceri ve donanımlarını yükseltmek istiyoruz. İşini zevkle yapan, ekip arkadaşlarıyla ve vatandaşlarla doğru iletişim kuran yaptığı işten mutlu olan personelimiz doğal olarak vatandaşa da gülen yüzle hizmet verecek” dedi.

Gaziemir Belediyesi hizmet içi eğitimlerle çalışanların verimliliğini ve etkinliğini arttırmak, vatandaşa daha kaliteli hizmet vermek için 2014 yılında 14 farklı konuda 270 saat eğitim verdi. 2014 yılında personele verilen eğitimler şöyle: Mevzuat eğitimi, Sayıştay denetimi ve kamu zararları eğitimi, Birim bütçe tekliflerinin hazırlanması, ödeme emri belgesi ve muhasebe fişi düzenleme eğitimi, Etkili sunum teknikleri, standart dosya planı eğitimi, zaman yönetimi eğitimi, problem çözme teknikleri eğitimi, anlayarak hızlı okuma eğitimi, takım çalışması ve etkin liderlik-yöneticilik eğitimi, iletişim eğitimi, ilk yardım eğitimi, anlayarak hızlı okuma eğitimi, iletişim eğitimi, etik günü ve haftası eğitimi, halkla ilişkiler eğitimi, acil afet ve yangın güvenliği eğitimi, beden dili eğitimi.