Konak Belediyesi, çevre bilincini geliştirmek ve geri dönüşüm konusunda duyarlılığı artırmak için okullarda seminerler düzenlemeye başladı. Eğitimlere katılan çevreci öğrenciler, öğrendiklerini ailelerine anlatarak geri dönüşüm seferberliği başlatacak.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, çevre bilincini geliştirmek ve geri dönüşüm konusunda duyarlılığı artırmak için yürütülen çalışmalar okullara taşındı. Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçedeki okullarda çevrenin korunması ve geri dönüşümün önemi gibi konularda seminerler düzenlemeye başladı. İlki Nevvar Salih İşgören Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçekleşen seminere 9. sınıf öğrencileri katıldı. Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Yaşar Arslanbuğa, yürütülen geri dönüşüm çalışmaları konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

“ÇOCUĞUNUZU ZEHİRLİYOR OLABİLİRSİNİZ!”

Arslanbuğa’nın ardından söz alan eğitimci Hülya Gürcü ise, özellikle atık yağların geri dönüşümü üzerine bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Çocuklarını sağlıklı beslemek uğruna mutfaklardan çıkmayan annelerin, sağlıklı yemek yedirdiklerini düşünürken aslında çocuklarını zehirliyor olabileceklerine dikkat çeken Gürcü, "Eğer kızartma yağını üç kez kullanıyorsanız çocuğunuzu zehirliyorsunuz demektir. Üstelik kullandıktan sonra lavaboya dökülen atık yağlar, yeraltı sularından da arıtılamıyor. Bir litre kullanılmış yağ, bir milyon litre temiz suyu kirletiyor. Bu da yaklaşık 20 tanker su demektir. Bu yüzden bu seminerlerin en önemli ayağını kadınlar, çocuklar ve gençler oluşturuyor" dedi.