İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirmeye yönelik açılan ilk hasta okulunu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan dersle başlattı.

Hastaların ve hasta yakınlarının, hastalıkları hakkında bilgi sahibi olması, tedaviye uyumlarının ve yaşam kalitelerinin arttırılması ve halkın sağlıklı yaşam, beslenme, hastalıklardan korunma gibi konularda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin verileceği hasta okulunun ilk ders zili Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çaldı. Afiş ve broşürlerle duyurusu yapılan hasta okulunun ilk dersinde katılımcılara ‘Yetişkinlerde Diyabet, Tanı Yöntemleri, Tipleri ve Diyabet Tedavisi’ anlatılarak onlardan gelen sorular cevaplandı.

DERSLER ÜCRETSİZ OLACAK

Hasta, hasta yakınları ve sağlık profesyonellerini poliklinik ortamı yerine okul ortamında bir araya getirecek olan Hasta Okulu, sağlık sorunları konusunda görüş almak, farkındalığını geliştirmek ve bilgi paylaşımında bulunarak ders sürecine katkıda bulunmak isteyen tüm İzmir halkına ücretsiz olarak açık olacak. Hasta okulunda, diyabet, obezite, hipertansiyon, kalp hastalıkları, kronik böbrek hastalıkları, çocuk kazaları, bulaşıcı hastalıklar, ergenlik sorunları, genetik hastalıklar, kanser ve mücadele yöntemleri gibi konularının ele alınacağı dersler 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sürecek, 15 günde bir pazartesi günleri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda yapılacak. Ders programına www.ikkh.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün olacak.

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen hasta okulunun ilk dersine genel sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Kırlangıç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Bekerecioğlu, diğer sağlık çalışanları ile hastalar ve hasta yakınları katıldı. Ders sonrasında ikramların ardından derse katılan hasta ve yakınlarına katılım belgeleri ve eğitimcilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

“İNSANI BELİRSİZLİK HUZURSUZ EDİYOR”

Hasta okulu açılış toplantısında konuşan Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, projenin amacının hastaları bilgilendirmek ve tedavi sürecinde nelerle karşılaşacakları ile ilgili detaylı bilgi vermek olduğunu söyledi. İnsanı en çok huzursuz eden konunun belirsizlik olduğunu ifade eden Dilek, “İnsanlar hastalıklarıyla ilgili önlerini görebilirlerse daha mutlu, sakin, huzurlu ve daha güçlü olurlar. Bizim de bu projeyle sağlamak istediğimiz budur. Eğer hastalığınız varsa nasıl bir süreç yaşayacaksınız, tedavi aşamasında ne gibi müdahalelere maruz kalacaksınız gibi soruları cevaplamak, öğretmek, anlatmak, hem de muhataplarınızı belirlemek istiyoruz. Sizlerin daha sağlıklı, mutlu ve verimli bir hayata ulaşmanız gayesiyle ilk olarak burada başlattığımız Hasta Okulları projemizi diğer hastanelerimizde de uygulamayı düşünüyoruz’’ dedi.