Semtleri’nde ürettikleri ürünleri Hediyelik Eşya Günleri Fuarında satan ev hanımlarını ziyaret eden Balçova belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, tüm İzmirlileri üretici kadınlara destek olmaya çağırdı.

Bu yıl 25 kez kapılarını açan SOUVENIR 2014 Hediyelik Eşya Fuarı’nda stant açan Balçova Belediyesi Semtevleri, fuara ziyaret eden vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ev dekorasyonu, takı, günlük kullanım eşyası, bijuteri gibi birçok ürün ile Fuarın en renkli stantlarından birisi olan Semtevleri Standı çocuklar için hazırlanmış özel ürünleri ile de dikkat çekiyor. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olan kadınlar da Semtevleri’nde ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satarak elde ettikleri kazanç ile aile ekonomilerine katkı sağlamanın heyecanı ile konuklarını karşılıyor.

Fuardaki standı eşi Fatma Çalkaya ile birlikte ziyaret eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da tezgahın başına geçerek kadınlara destek olmaya çalıştı. Kadınların ekonomik olarak var olmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Çalkaya “Bir kadın alnının akıyla para kazanıyorsa, sosyal ve siyasal anlamda daha özgür olur. Bu nedenle üretici kadınlara destek olunması gerekiyor. Bu farda İzmir’in her noktasından gelen özellikle üretici kadınlar var. İzmir’in duyarlı insanlarının da buraya gelerek alışverişlerini buradan yapmalarını, onlara destek vermesini diliyorum” diye konuştu.