Bayraklı Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği projelerle dikkat çekiyor. Belediye, hastane nakil işlemlerinden evde pansuman hizmetlerine; engellilerin ev temizliğinden kuaför hizmetlerine; evlere kitap servislerinden meslek edindirme eğitimlerine kadar pek çok hizmeti ile engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor.

Bayraklı Belediyesi’nin engellilere yönelik projeleri engelli bireylerin hayatını kolaylaştırdı. Engelliler, belediye bünyesindeki iki engelli aracı sayesinde hastanelere taşınıyor, gerekirse belediye doktorları tarafından evlerinde pansuman, enjeksiyon gibi işlemleri gerçekleştiriliyor. Engellilerin evleri ekipler tarafından belli periyotlarda temizlenirken, okumaları için evlerine kitap servisi yapılıyor. Kurulan engelliler merkezi sayesinde dostlarıyla birebir ilgilenebilme imkanı bulan Bayraklı Belediyesi, engelli kafesiyle de ücretsiz çay ve kahve servisine devam ediyor. Engelliler bay ve bayan olmak üzere evde kuaför hizmetinden de yararlanabiliyor.

ÇEŞİTLİ KURSLAR VERİLİYOR

Engellilere yönelik proje geliştirmeye devam eden Bayraklı Belediyesi, engelliler için çeşitli meslek eğitim kursları da veriyor. Yıl boyu bu kurslarda eğitim görerek el işi emeklerini sergileyen engelli vatandaşlar bunları yine Bayraklı Belediyesi’nin kendilerine ücretsiz olarak tahsis ettiği stantlarda satarak ev bütçelerine katkı sağlıyor. Engelliler, kültür gezilerinde İzmir ve Ege Bölgesi’nin farklı turistik bölgelerin gezme imkanı da buluyor.

"POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki engelli sayısının fazla olduğunu belirterek, “Engelli araç sayımızı ikiden üçe çıkartıyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik sağlık hizmetlerimiz var. Onların en büyük problemi hastaneyi gidip gelmeleridir. Bunun için donanımlı araçlarımız var. Onları evlerinden alıp hastaneye bırakıyoruz. Hastanede işleri bittiğinde tekrar evlerine bırakıyoruz. Engellilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Beden gücü olanlara pazarlarda ücretsiz stant veriyoruz. Aynı şekilde kadın dünyamızda el emeklerini sergileyip, ev bütçelerine katkı sağlıyorlar. Her zaman bir şey söylüyoruz; bizim için vicdanlarında ve ahlaklarında engeli olanlar engellidir” dedi.