Iron Man 3, Kaptan Amerika, Dracula, Thor, Guardians of Galaxy gibi ses getiren filmlerde kompozitör olarak görev alan İzmirli efekt uzmanı Levent Haseki, İzmir Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Iron Man 3, Kaptan Amerika, Dracula, Thor, Guardians of Galaxy gibi son dönemin ses getiren Hollywood yapımlarında kompozitör olarak çalışan İzmirli görsel efekt uzmanı ve kompozitör Levent Haseki, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema Kulübü’nün etkinliği çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi. Haseki söyleşi sırasında kariyeri ve çalıştığı filmler hakkında bilgi verirken öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Söyleşi sonunda İzmir Üniversitesi adına Haseki’ye teşekkür plaketini GSF Dekanı Prof. Dr. Ulufer Teker takdim etti.

Lisans eğitiminin ardından Avustralya ve İngiltere’de çeşitli görsel efekt stüdyolarında çalıştığını belirten Haseki, çalıştığı filmlerden örnekler eşliğinde kısa ve uzun metrajlı yapımlarda görsel efektlerin nasıl uygulandığı, görsel efektlerin Hollywood Sineması açısından öneminden bahsetti. Öğrencileri, dünya çapında çalışmalar içinde yer almaları için yüreklendiren Haseki, “Gelişen teknoloji görsel efektlerin kullanımı için geliştiği kadar iletişim için de gelişmiş durumda. Artık internet aracılığı ile pek çok programın nasıl kullanıldığını öğrenmek ve uygulamalar yaparak pratik geliştirmek kolay. Yabancı dilinizi geliştirin, uzmanlığınızı geliştirin ve uluslararası projelerde yer almak için girişimlerde bulunun” dedi.

GÖRSEL EFEKT OYUNUN PARÇASI OLDU

Söyleşi sırasında verdiği örneklerle sinemada oyunculuk, dekor, kurgu kadar görsel efektlerin de “oyunun bir parçası” haline geldiğinden bahseden Haseki özellikle Doğu Avrupa’nın görsel efekt sektöründe giderek geliştiğini ve Türkiye’nin de gelecekte bu alanda söz sahibi olabileceğini belirtti.