Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 15-24 yaş arası yaklaşık 12 buçuk milyon gencin çatışmanın, umutsuzluğun ve kötülüğün pençesinde olduğunu iddia ederek, "Türkiye, geleceği olan milyonlarca gencini adeta gözden çıkarmıştır. Bu gençlere spordan toplumsal hayata katılıma, barınmadan istihdama hiçbir noktada kamu bütçesinde yer verilmemiştir" dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, gençleri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki genç nüfusun önemine değinen Aslan, gençlerdeki işsizlik oranına dikkat çekti. Yaklaşık olarak 15-24 yaş arası yaklaşık 12 buçuk milyon gencin çatışmanın, umutsuzluğun pençesinde olduğunu öne süren Aslan, "Türkiye, geleceği olan milyonlarca gencini adeta gözden çıkarmıştır. Bu gençlere spordan toplumsal hayata katılıma, barınmadan istihdama hiçbir noktada kamu bütçesinde yer verilmemiştir. Genelde yüzde 9 olan işsizlik oranı bu gençlerde iki katı fazlayla yüzde 19’a yaklaşmıştır. Toplumun geleceğinin genç nüfusun eğitimine, istihdamdaki payına ve üretime yaptığı katkıya bağlıdır. gençlerimizin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’dan aldıkları pay sadece binde 42. Bu yetmezmiş gibi bunları ekonomik ve sosyal hayata kazandıracak kamu desteği, kamu harcaması da yok denecek derecededir. Milyonlarca genç, sporda, toplumsal hayata katılımda, barınmada ve istihdamda kamu bütçesinde görünmüyor. Türkiye eğitim dışındaki on iki buçuk milyon gencini adeta gözden çıkarmıştır" dedi.

"KÖTÜLÜKLERİN KAYNAĞI İŞSİZLİKTİR"

Toplumun geleceğinin gençlere bağlı olduğunu ifade eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslani sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9.7 iken bu oran on iki buçuk milyon gençlerde yüzde 18.7 düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu tablo bize gençlerin heba edildiğini anlatmaktadır. Toplumun geleceği tümüyle gençlere bağlıdır. Türkiye’de nüfusun yüzde 41’ini çocuklar ve gençler oluşturuyor. Türkiye’yi yönetenlerin önceliği, ülkemizin geleceği olan bu genç potansiyeli çağdaş eğitim olanaklarından yararlandırarak kaliteli eğitime tabi tutmak ve daha sonra da eğitimden işe geçişte destek sağlamak, istihdam alanları yaratmak olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, eğitimsiz ve işsiz gençlik, demokrasi için de toplumun geleceği için de en büyük tehdittir. Her türlü kötülüğün, gerginliğin, çatışmanın temelinde gençlerin eğitimsiz, işsiz ve umutsuzluğu vardır."