İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret eden Otokent yönetimi, sektördeki sıkıntıların çözümü için güç birliği vurgusu yaptı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulun ardından göreve gelen Otokent yönetimi, ilk ziyaretini İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’ya yaptı. İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun ile İzmir Ticaret Odası Otomotiv Grubu Komite Başkanı ve Otokent Başkanvekili Ahmet Hakcoşan’ın da katıldıkları ziyarette, sektördeki sıkıntıların aşılması için güç birliği yapma kararı alındı.

KAYIT DIŞIYLA MÜCADELE

İzmir Birliği’nin kentin en etkin kurumlarından biri olduğunu kaydeden Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, sorunlarının çözümünde İESOB’nin desteklerine de ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Sektörün sıkıntılarına değinen Demir, “Her şeyden önce internet üzerinden araç satışı yaparak meslektaşlarımızla haksız rekabete giren ve devletin vergi kaybına neden olan kayıt dışıyla mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

SIKINTILARINI ANLATTI

Sıfır araç satan firmaların aynı zamanda ikinci el araç satmaları ve sıfır araçlarda büyük kampanyalar yaparak ikinci el piyasasını daraltmaları gibi sıkıntılara da değinen Demir, “Tüm bu sorunları el birliği ile aşacağımıza inanıyorum. İESOB, İzmir Oto Galericileri Odası ve Ticaret Odası ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz” dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ VURGUSU

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, sorunların çözümü için katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. Sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini hatırlatan Mutlu, “İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun bizim bu sektördeki elimiz, gözümüz kulağımız. Bugüne kadar kendisiyle sektörün sorunlarının çözümü için ortak çalışmalar yaptık. Dolayısıyla sıkıntılarınızı iyi biliyoruz. Burada oluşan birlik beraberlik tablosu çok güzel ve önemli. Güç birliği yapıldığı takdirde aşılamayacak sorunun bulunmadığına inanıyorum” ifadelerini kullandı.