Hafta sonu İzmir Fuar alanı Atlas pavyonda yapılacak olan İzmir Barosunun başkanlık seçimi için Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı olan mevcut başkan Av. Ercan Demir Ödemiş’te meslektaşları ile bir araya geldi.

Önce Ödemiş Adalet Sarayı’nı ziyaret eden Av. Ercan Demir burada baroyu odasını da ziyaret ederek Ödemişli meslektaşları ile buluştu. Ödemiş Baro Temsilcisi Av. Erdem Boyacı ve diğer avukatlarla birebir görüşmeler yapan Av. Ercan Demir daha sonra meslektaşları ile toplu fotoğraf çektirdi. Ödemiş Adalet Sarayı ziyaretinden sonra Ecenaz Düğün Salonu’nda düzenlen kokteylde Ödemişli avukatlarla bir araya gelen Av. Ercan Demir kendisinin de öğretmen olan babasının memuriyet hayatı nedeni ile ilk, orta ve lise öğretimini Ödemiş’te gördüğünü belirtti. Demir, Ödemiş’te dostlarının olduğunu İzmir Barosu başkan adaylığını aynı zamanda Ödemişli bir adayın olarak değerlendirdiğini söyleyerek meslektaşlarından destek istedi. Kokteylin sonunda konuşan Av. Ercan Demir, gündemdeki konulardan söz etti. Demir, Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Balyoz ve Oda TV gibi davaları da yakından takip ettiğini vurguladı.

“ÖDEMİŞ HER ZAMAN İÇİMİZDE”

Demir, “Ödemiş her zaman bizim içimizde yer aldı. Bugün denetleme kurulu üyelerimizden Ödemişli avukatlarımızdan Av. Gürol Uyan var. Ödemiş bildiğiniz gibi il olsaydı barosu da kurabiliyordu. Biz grup olarak bir siyasi parti yanında durmadan bu işi yapmaya çalışıyoruz. Ama hayatın her alanında siyaset var baro gibi hayata en yakın sosyal bir yapının siyasetten uzak kalma gibi bir şansı yok. Ülkemizin bugünkü yaşadığı durumlarda da sessiz kalmanın anlamı yok. Adaletin temsilcileri olarak sokağa çıkmak istemezdik ama bu dönemde bunları da yapak durumunda kaldık.” dedi.

“GEZİ OLAYLARINDA EN ÖNDE YÜRÜDÜK”

“Gezi olaylarında 2500 kişi ile en önde yürüdük dimdik yürüdük. Avukatlarımızın bu duruşunu baro olarak temsil etmek zorundayız. Meslektaşlarımız ile yönetim olarak birlikteyiz.” diyen Demir şunları söyledi:

“YEMİNLERİ UYMAYAN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEKTEYİZ”

“Baro başkanlığı ve yönetimini seçmeyi abartmamamız gerekiyor. Geçmişte bu iş abartılmıyordu ancak her geçen gün abartılıyor ve farklı şeyler üzerinden oy toplama kaygıları başlıyor. Bildiğiniz gibi baro seçimleri öncesi HSYK seçimleri yaşandı. Başbakan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra belli bir süre başbakanlık görevini de yürüttü ve başkanlık sistemini açıkça istediklerini belirttiler. Şimdi anayasa yeminine uymayan bir cumhurbaşkanını görmekteyiz.”

“BİZLER HUKUKÇUYUZ VE YASALARI BİLİYORUZ”

“Bizler hukukçuyuz yasaları biliyoruz. Şükür ki anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip değiller. Bu söylediklerim önemli şeyler tabiî ki bunlara karşı durmak da önemli şeyler. HSYK’da cemaatin adayı denilen aday 13 günde 5 bin oy aldı ile Yarsav ile Yargı-Sen’in adayı beklenen sonucu sağlayamadı. Bizim içimizde de cumhuriyetçiyiz diyen bir grubumuz var. Listesine de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Milliyetçi Hareket Partisi’nden adam alarak seçime girmeye hazırlanıyorlar. ‘Bu şekilde baroyu alacağız’ demelerinin doğru bir hat olduğunu düşünmüyorum. Bu işi bu kadar siyasallaştırmamamız gerekiyor. Çağdaş Avukatlar Grubu olarak biz siyasal bir parti ya da koalisyon ortağı değiliz.”

“BİZ HUKUKA VE MESLEKTEN YANA OLMAYI SAVUNUYORUZ”

“Biz hukuka ve meslekten yana olmayı savunuyoruz. Balyoz davasını Oda tv davalarını yakından takip ettik. Balyoz’dan çıkan ordu komutanlarının açıklamalarına baksınlar. Bize bayrak düşmanı Atatürk düşmanı Kürtçü diyerek oy toplamaya çalışanlar var. Ama ben 3 yıldır başkan yardımcılığı yaptım. Sema Pektaş başkanımızın belediye başkanlığı nedeni ile 1 yıldır da baromuzun başkanlık görevini yürütüyorum. Bayrak düşmanlığı yapacak ne yaptık, Atatürk düşmanlığı yapacak ne yaptık Kürtçülükle ilgili ne yaptık sormak istiyorum. Burada ben daha fazla milliyetçiyim ben daha fazla Atatürkçüyüm demekle bu iş olmaz”

“BİRAZ ÖDEMİŞLİ SAYILIRIM”

“Babamın memuriyeti nedeni ile Ödemiş’te büyüdüm yetiştim. İlk, orta ve lise dönemimi Ödemiş’te geçirdim. Ödemişli bir başkan adayı sayılabilirim. Ödemişli meslektaşlarımdan destek istiyorum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Av. Ercan yönetim kurulu ise Avukatlar Ahmet Aksu, Ümit Görgülü, Anıl Güler, Çetin Bingölbalı, Dicle Acar, Ahmet Sinan Sürücü, Eda Bekçi, Kerem Dikmen, Çağla Deniz Felamur ve Ahmet Cemil Akar isimlerinden oluşuyor. Ödemişli avukat Gürol Uyan da denetleme kurulu aday listesinde yer aldı.