İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin 8. Kuruluş yıldönümü Kuşadası Fantasia Otel’de yapılan Gala Yemeği ile kutlandı.

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu, Meclis üyeleri, Makedonya Göçmenleri dernek başkanları, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri ve işadamlarının da katıldığı gecede konuşan Dernek Başkanı Medat Şenay, 8. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Derneğin kuruluşundan itibaren görev yaptığını hatırlatan Şenay, şunları söyledi:

’’Altındağ’da kurduğumuz dernek kısa sürede büyüdü ve bütün İzmir’den üyelerin buluştuğu bir dernek haline geldi. İzmir’de çekim merkezi haline gelen derneğimizde kadınlarımız Cuma günleri bir araya gelerek hem sohbet etme imkanı, hem de düzenlediğimiz gezilerle İzmir’i ve Ege Bölgesini gezme, tanıma fırsatı buluyor. Bir yandan örf, adet ve geleneklerimizi yaşatırken, bir yandan da üyeler arasında dayanışmayı arttırıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor, üniversitede okuyan öğrencilerimize burslar veriyoruz.’’

Amaçlarının Makedonya göçmenleri arasında birlikteliği sağlamak olduğunu, bu amaçla çalışmalar yaptıklarını belirten Şenay, ’’Ulu önder Atatürk, (Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür) demiş. Bizde kültürümüzü yaşatarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline katkı koymaya çalışıyoruz. Geçmişlerini, benliklerini unutan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Çocuklarımız ve gençlerimiz büyüklerimizin yaşadıklarını unutmamalarını istiyoruz. Dil kursları, halk oyunları kursları düzenledik. Türkçe bilmeyen veya az bilen büyüklerimiz ile geçlerimiz, gelinlerimiz, damatlarımız arasında daha iyi bağ kurmalarını hedefledik’’ dedi.

Şenay, yönetim kurulunun 3 yıllık görev süresini tamamladığını, Aralık ayı sonunda genel kurul yapılacağını sözlerine ekledi. Gala yemeğine yaklaşık 500 kişi katılırken, halaylar çekilerek Makedonya türküleri okundu, söylendi. Gecede 8. Kuruluş yıldönümü pastası da kesildi.