Engelli vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek için Büyükşehir’in öncülüğünde bir araya gelen ilçe belediyeleri, ortak projeler üretme konusunda görüş birliğine vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, ‘Engelli Bilgi Sistemi Projesi’ni hayata geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.

‘Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Engelli Hizmetleri Değerlendirme ve Bilgi Paylaşımı Toplantısı’, yerel yönetimler arasındaki işbirliğini güçlendiren önemli bir adım oldu. Kültürpark İzmir Sanat’ta, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen ilçe belediyeleri, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerde işbirliğini geliştirme ve ortak projeler üretme konusunda fikir birliğine vardı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Büyükşehir Belediyesi’nin birimleri ve bağlı kuruluşları tarafından yürütülen hizmetlerin tek bir veri tabanı üzerinden takip edilmesi ve hizmetlerin kapsamının ve kalitesinin artırılması amacıyla ‘İzmir Engelli Bilgi Sistemi Projesi’ni hayata geçireceklerini açıkladı. Çalışmanın Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütüleceğini belirten Özkan, “Büyükşehir Belediyesi’nin birimleri, ESHOT, İZSU, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin ilgili müdürlüklerinin engellilere yönelik verdikleri hizmetlere ilişkin kayıt altına aldıkları veriler sisteme dahil edilecek, böylece sistem güncel ve canlı kalacak. Bu sistemle, ‘İzmir Engelli Veri Tabanı’ ve ‘İzmir Kenti Engelli Haritası’nı oluşturmayı, dolayısıyla verilen hizmetlerin kapsam ve çeşitliliğini görsel olarak izleyebileceğimiz ‘Yerel Yönetim Engelli Hizmet Rehberi’ni hazırlamayı amaçlıyoruz. Söz konusu ortak veri tabanıyla, İzmir genelinde engelli vatandaşlarımıza verilen hizmetlerde eşitlik yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Özkan ayrıca, Buca Tınaztepe’deki 65 bin metrekarelik alanda kurulacak Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nün içinde yer alacak Engelli Eğitim Merkezi’nde, engelli bireylere yönelik kişisel gelişim, eğitim, spor ve sosyal rehabilitasyon hizmetlerinin verileceğini de kaydetti.

ENGELSİZMİR KONGRESİ 2016 KASIM’DA

Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akkın ise, Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptığı çalışmaları özetledi. Akın, ilki 2013 yılında gerçekleştirilen ENGELSİZMİR Kongresi’nin ikincisini 2016 yılı Kasım ayında düzenleyeceklerini açıkladı.