İzmir’in ücretsiz özel okulu Özel Mavi Teknik Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yoğun talep üzerine kontenjan artırdı.

2016-2017 eğitim - öğretim yılında Pancar Organize Sanayi Bölgesi içerisinde hizmete açılan Özel Mavi Teknik Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıldan bu yana gelen yoğun talep üzerine 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci kayıt kontenjanını artırdı. İzmir Torbalı’da eğitim kalitesi ile adından sıkça söz ettiren ve İzmir’in her ilçesinden öğrencisi olan okulun ilk yılından itibaren yoğun talep görmesinin kendilerini onurlandığını dile getiren okulun yönetim kurulu başkanı Serkan Asil, nitelikli eğitim alma konusunda taleplere cevap verdiklerini söyledi. Asil, "Açılışımızın birinci yılı sonunda başta mevcut öğrenci ve velilerimiz olmak üzere okulumuzu yakından tanıma imkanı bulanların, okul ortamımızdan ve eğitim öğretim kalitemizden duydukları memnuniyet bizi mutlu etti ve heyecanımızı artırdı. Öğrenci ve velilerimizin memnuniyetlerinin toplumumuza yansıması sonucu 2017 -2018 öğretim yılı için belirlediğimiz kayıt kontenjanlarımız doldu. Fakat yoğun ilgi ve kayıt talebi devam ediyor. Gençlerimizin nitelikli eğitim alma konusundaki taleplerine cevap verebilmek için alan sayımızı ve 2017- 2018 kayıt kontenjanımızı artırdık" ifadelerine yer verdi.

Asil, "Uçak bakım ve biyometikal alanlarımıza ek olarak makine teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri (Mekatronik) ve yenilenebilir enerji alanlarını açarak alan sayımızı beşe çıkardık. Böylece, öğrencilerimizin ilgileri, istekleri ve yetenekleri ile çalışma yaşamının ihtiyaçlarını esas alan eğitim-öğretim plan ve programlarımızla öğrencilerimizin, yüksek öğrenime geçişleri için yapacağımız destek çalışmalarımızdaki seçenekleri ve iş bulma imkanlarını genişletmiş olacağız" dedi.

Ücretsiz özel okul

Asil, açıklamalarında özel okul olmasına rağmen öğrencilerden neden ücret alınmadığına da değinerek, "Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine çıkışının hızlandırılması ve uluslararası rekabet gücünün artırılabilmesi için stratejik kaynaklardan bir tanesi iyi eğitilmiş insan gücüdür. Bu anlamada özellikle sanayi sektörümüzde nitelikli teknisyen ve mühendislere ihtiyaç vardır. Bir taraftan bu ihtiyacın karşılanması diğer taraftan gençlerimizin iyi teknisyen olarak yetiştirilebilmeleri ve iyi temel mesleki eğitim alarak mühendislik fakültelerine hazırlanabilmesi için meslek liselerimizin hem sayılarının hem de eğitim kalitelerinin artırılması ihtiyacı vardı. Bunun için mesleki eğitimin nitelik ve niceliğinin artırılması amacı ile 2012 yılında 6353 Sayılı Kanunla Organize Sanayi Bölgelerinde Özel Meslek Liselerinin açılması ve bu okullara hazine desteği sağlanmasına imkan veren düzenleme yapıldı. Okulumuz bu kapsamda, bu amaçları gerçekleştirmek için kurulduğundan öğrencilerimizden eğitim-öğretim ücreti alınmamaktadır" şeklinde konuştu.