İzmir’de geçtiğimiz iki hafta içerisinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 16,7 kilo eroin ve 131 kilo esrar ele geçirildi, olaylarla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor. Narkotik ekipleri, edinilen istihbarat sonucu 12 Ekim 2014 günü İstanbul’dan yüklü miktarda eroin getirilerek piyasaya sürüleceği bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, D.O. isimli şahsı İzmir Şehirlerarası Otogarı’nda takibe aldı. Şahsa ait valiz içinde, 26 pakette 13,478 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan D.O., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Torbalı ilçesinde yapılan operasyonda, bir TIR’da 23 pakette 116 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan Z.K. ve M.M., işlemlerinin tamamlanmasından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Narlıdere ilçesinde bir eve yapılan operasyonda ise preslenmiş altı tane pakette 3 kilo 180 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan K.U., çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Düzenlenen operasyonlarda toplam 16,7 kilo eroin, 131 kilo esrar, çok sayıda uyuşturucu hap ve bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 kişiden 9’u tutuklandı.