86. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarının coşkulu açılışıyla birlikte, İzmir’deki belediyelerde yerini alarak ayrı ayrı stant açtı.

Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), coşku dolu bir törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar ilk günden yoğun ilgi görürken, İzmir’deki belediyelerde teker teker stant açtı. Çiğli Belediyesi de, stant açan belediyeler arasında yerini aldı. Stantta ev sahipliği yapan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye hizmet ve projeleriyle de ilgili bilgi verdi. "Kuzeyin parlayan yıldızı Çiğli" konseptiyle fuarda yerini alan Çiğli Belediyesinin gördüğü ilgiden memnun kalan Başkan Arslan, “Fuarda çok sayıda vatandaşımıza ulaşıyoruz ve fuar boyunca yerel yöneticilik anlayışımızı halkımızla paylaşıyoruz. Halka yönelik ve halk için yapılan hizmetlerimizi yakından görmek için ziyaretçilerimizi mutlaka standımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Urla tarihi üzüm bağlarıyla stantta

Fuarda, Urla Belediyesi de ziyaretçilerini ağırladı. Tarihi üzüm bağlarını simgeleyen Urla standında konuklar bol bol fotoğraf çektirdi. Urla standına gelenlere ilçeyi tanıtan dokümanlar ve hediyeler verildi. İzmir Enternasyonal Fuarının İzmir için çok önemli olduğunu vurgulayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Ulusal ve Uluslararası bu tür fuarlarda Urla Belediyesi olarak her zaman yerimizi alıyoruz ve Urlamızın tanıtımını yapıyoruz. Urla gerçekten çok özel ve güzel bir yer. Tarihiyle, doğasıyla, sahilleriyle her zaman üzerine dikkatleri çekmiş bir ilçe olmuştur. Bizde bu güzellikleri daha geniş kitlelere duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yılda fuardaki yerimizi aldık. Tüm herkesi standımıza bekliyoruz" dedi.

Buca’nın standında Roman Bandosu çoşturdu

Buca Belediyesi ise 86. İzmir Enternasyonal Fuarında bu yıl da renkli ve eğlenceli standıyla yerini aldı. Proje ve hizmetlerin görsel şovlarla ve Bucacım maskotlarıyla tanıtıldığı Buca Belediyesi standı, Avrupa Birliği hibe desteğiyle kurulan Roman Bandosunun verdiği muhteşem konserle fuar ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Pırlanta Merkezlerinin bir örneğini İzmir fuarı ziyaretçileri için de açan Buca Belediyesi, 3-6 yaş arası çocuklara bir saatliğine geçici bakım hizmeti vererek ailelerin İzmir Enternasyonal Fuarını gönüllerince gezme imkanı sundu.

Öte yandan, fuar süresince her akşam 19.00 ile 20.00 saatleri arasında konser verecek olan Roman Bandosu ilk gün performansıyla göz doldurdu.

Konak’ın standı da göz doldurdu

18-27 Ağustos tarihleri arasında çok sayıda yerli ve yabancı konuğu Kültürpark’ta ağırlayacak olan organizasyonun katılımcıları arasında yer alan Konak Belediyesi, bu yıl da fuarın en fazla ilgi gören stantlarından biri oldu. 3 No’lu Holde yer alan stantta gelenleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş karşıladı. Ziyaretçilerle yakından ilgilenen Başkan Pekdaş, bol bol anı fotoğrafı çektirdi.

Konak Belediyesi olarak fuar süresince çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Pekdaş, özellikle çocuklar için hazırlanmış birbirinden renkli ve ilgi çekici aktiviteler olduğunu söyledi. Anne ve babaların çocuklarını gönül rahatlığıyla Konak Belediyesinin standına emanet ettiğini dile getiren Pekdaş, “Düzenlediğimiz aktivitelerle çocuklarımızın keyifli bir fuar geçirmelerine yönelik imkanlar sunuyoruz. Standımızda boyamalar var, kuklalar var, karikatürler var. Ayrıca çocuklarımızı felsefe ile de tanıştırıyoruz. Her sene olduğu gibi bu yıl da kitap armağan ediyoruz. Okullarda felsefenin ders olarak okutulmaktan vazgeçildiği bir Türkiye’de inadına felsefe diyoruz. Çocuklarımızın adalet ve haksızlığı felsefeyle öğrenmeleri için bu kitabı armağan ediyoruz. Çünkü adalet duygusu, hak duygusu insanı insan yapan duyguların en önemlisidir. Çocuklarımızın genç yaşta bu kavramlarla tanışmalarını istiyoruz” dedi.

Müze gibi stant

Son olarak Karşıyaka Belediyesi de, fuarda stant açtı. Organizasyona 210 metrekarelik bir stantla katılan belediye, standın konseptini ise alanında Türkiye’nin ilk, dünyanın en kapsamlı projesi olan ve açılışa gün sayan ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’ olarak belirledi. 3. Hol giriş kapısı yanında kurulacak stant, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Karşıyaka Belediyesi, Yalı Mahallesinde yapımını tamamladığı kampüste yer alan 5 metrelik bir dinozor maketi ile çeşitli hayvan replikalarını standına taşıdı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Konseptimiz de vizyon projelerimizden biri olan; çocuklar için bilim, eğitim ve eğlenceyi buluşturduğumuz Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü. Fuarda başta bu örnek projemiz olmak üzere, yatırım ve hizmetlerimizi geniş kitlelere aktarmış olacağız. Etkinlik ve sürprizlerimizle de tüm ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesini sağlayacağız. Başta çocuklarımız olmak üzere, herkesi standımıza bekliyoruz” dedi.