İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentin ekonomik, kültürel ve turizm anlamında tanıtımında konsoloslar birliği üyelerine görevler düştüğünü belirterek, “Kentin kültür, turizm ve ekonomik gelişimi için birlikte çalışalım. İzmir Valiliği olarak biz her türlü katkı sunmaya hazırız” dedi.

İzmir Konsolosluk Erkanı, Vali Mustafa Toprak ile biraraya geldi. Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ın başkanlığında Kordon Otel’de gerçekleşen toplantıda Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu’ndan duayen konsolosluk görevini devralan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, Çinİzmir Fahri Konsolosluk görevine atanan Su Guachhao ile Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, İtalya Konsolos Yardımcısı Antonioİonioilk kez katıldı.Yeni göreve başlayan konsoloslar ile birlikte İzmir fahri konsolosluk erkanının daha sık biraraya gelme kararı aldığını belirten Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan “Konsolosluk erkanı olarak İzmir’in tanıtımı açısından yaptığımız çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak yeni göreve atanan konsoloslara başarılar diledi. Fahri Konsoloslar Birliği’nin İzmir’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, “Kentimizde 60’ın üzerinde konsolos, başkonsolos ve fahri konsolos var. Aranızdaki işbirliği çok sevindirici. Geçmişte çok güzel işbirlikleri yapılmış. Yeni dönemde de kentin kültür, turizm ve ekonomik gelişimi için çalışacağız. İzmir Valiliği olarak sizlere her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim” diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak, konuşmasının ardından görev süresini tamamlayan Macaristan Fahri Konsolosu Erdal Keresteci, Panama Fahri Konsolosu Hatice Güleç, İsveç Fahri Konsolosu Haluk Özsaruhan’aplaket sundu. Sunumda duayen konsolosluk görevine atanan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris de hazır bulundu.