Eşit Yaşam Derneği ve Konak Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği ’Belediye Meclisleri Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları 2. Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ikinci çalıştaya, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, TBMM 22. Dönem CHP Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Belediye Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Fatma Gürsoy, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, ilçe belediyelerin meclis üyeleri ve kadın meclisi başkanları katıldı.

Kadın-erkek eşitliğinin tartışıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık yaptı. Işık, konuşmasında, çalıştayla dayanışmanın öneminin arttığına dikkat çekti. Işık, "Erkeklerin desteklemediği bir eşitlik yarımdır. Bundan sonra erkek belediye başkanlarıyla ile bir araya geleceğiz" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KADINLAR YAPMALI"

Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise, erkeğin egemen olduğu bir toplumda yaşanıldığına vurgu yaptı. Çelik, "Erkek egemen olan bu toplumda kadın siyasetçi olmak çok zor. Siyasetçi kadınlar daha güçlü olmak zorunda. Belediye Başkanlığını kadınlar yapmalı. Öyle bir halkın hizmetkarlığı ki kadının organizasyon yeteneğine detaycılığına her zaman ihtiyaç var" diye konuştu.

"KADINLARA SÖZÜM VAR"

Urla’nın kadın Belediye Başkanı Sibel Uyar’da, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekti. Projeler üretmek için kadınlara söz verdiğini belirten Uyar, "Kadını önce evden çıkaracak, sosyal ve ekonomik hayata adapte ederek, toplumdaki yerini güçlendirecek ve ülke yönetimine dahil edecek çalışmalar gerçekleştirmek benim kadınlara olan borcumdur. Üreten kadını desteklemek, ekonomik ve sosyal hayata kazandırmak adına Üretici Kadın Kooperatifini kurduk. Cumartesi günleri Urla’da kurulan Üretici Kadın Pazarı’mızın marifetli kadınlarının artık bir kooperatifi var. Her zaman söylediğim gibi, biz güçlü kadınlar el ele vererek İzmir’den öyle güzel bir ışık yakacağız ki, ışığımız tüm ülkeyi aydınlatacak" dedi.