İzmir Orman Bölge Müdürlüğü sosyal tesisleri içerisinde yer alan Karşıyaka Fidanlık Şenliği çok özel misafirler tarafından ziyaret edildi. İzmir’de Zihinsel Engelli ve Özel Öğrenme Güçlüğü çeken çocukların eğitimlerini gerçekleştiren ERKE Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından Karşıyaka Orman Fidanlığı, öğretmenleri ile birlikte gezildi. Fidanlık Mühendisi Figen Bozdağlı tarafından çocuklara fidanlıktaki ağaç ve bitki türleri hakkında bilgi verildi, fidanlara ve bitkilere dokunarak onları kucaklayarak, fotoğraflar çekilerek onların da özel bakıma ihtiyaçları olan birer çocuk olduğu anlatıldı.

Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çalış; okullarında eğitim gören bu çok özel çocuklara doğanın, ağacın ve fidanın farkındalığına vardırılması, onlarla temas etmelerinin gelişim ve eğitimlerine olumlu yönde katkıda bulunacağına inandıkları için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne geldiklerini, kendilerine gösterilen sıcak karşılama ilgi ve alakadan dolayı da kurum çalışanlarına teşekkür ettiklerini söyledi.

Çocukların fidanlara ve ağaçlara olan yoğun ilgisinden, arda arda gelen meraklı sorularından memnun olduklarını belirten Fidanlık Mühendisi Figen Bozdağlı ise Karşıyaka’ya adeta oksijen pompalayan fidanlıklarının her hafta sayısız ziyaretçi tarafından ziyaret edildiğini ama şimdiye kadar gelen ziyaretçiler içinde en anlamlı ve özel grubun bu çocuklar olduğunu belirtti.