Hindistan Müslüman Ticaret Odası Türkiye ile köprü kurarak ticarete katkı koyan İzmirli Dış Ticaret Uzmanı Pınar Mete’ye ticarete katkı ödülü verdi. Ödülü, Oda Genel Sekreteri Mohammad Dawood Khan’ın elinden alan Mete, “İki ülke arasında ilişkiler daha da arttırılabilir. Granit, tıbbi cihazlar ve elektronik eşyalar konusunda hemen çalışma yapılacak zemin var” dedi.

Türkiye ile Hindistan arasında gerçekleştirilen ticari faaliyetlerin rakamı 7 milyar TL’yi bulurken iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı koyan İzmirli Dış Ticaret Uzmanı Pınar Mete’ye ‘ticarete katkı ödülü’ verildi. Birçok dış ticaret şirketi ve konsolosluklarda üst düzey görevlerde bulunan Mete, ödülünü Hindistan’a giderek Hindistan Müslüman Ticaret Odası Genel Sekreteri Mohammad Dawood Khan’ın elinden aldı. Mete’ye teşekkür eder Khan, ticaret elçilerinin artmasının iki ülkenin yararına olduğun ifade etti. Mete’nin özveri ile yıllardır çalışmalar yaptığını belirten Khan, Türkiye’de önemli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerle oda bünyesinde aktif çalışmalar yapan Hintli şirketleri bir araya getirmek istediklerini vurguladı.

Dış Ticaret Uzmanı Mete ise, Hindistan ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin her gecen gün arttığını söyledi. Mete, “Granit, mikroskop, tıbbi cihazlar ve elektronik araç gereçler iki ülkenin önemli ticaret potansiyelini oluşturuyor. Birçok alanda önemli çalışmalar yapmak için zemin uygun. İşinizi takip ettiğinizde, gelişmeleri yakından izlediğinizde yapamayacağınız bir iş neredeyse yok. Özellikle Ortadoğlu ülkelerindeki savaş nedeniyle inşaat şirketlerinin çalışmalarında durgunluk yaşanıyor. Birçok firmanın projesi yarım kaldı. Suriye, Irak ve Mısır ile olan bağlantılarımızdaki aksama şirketlerin ekonomisine de yansıdı. Asya ülkeleri bizim için yeni pazar imkanının olduğu yerler arasında bulunuyor” dedi.