CHP Lideri Kılıçdaroğlu, genel merkezi İzmir’de bulunan Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin temsilcilerini TBMM’deki makamında kabul etti.

İzmir başta olmak üzere Ege ve Akdeniz bölgesindeki çok sayıdaki ilde yaşayan Tahtacı Alevilerin bir araya gelerek kurduğu Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği üyesi 250 kişilik grup ile Genel Başkanları Yolcu Bilginç’le birlikte CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret ettiler. Ziyarete yöresel deyre, entere ve üç etek giysileri ile katılan kadınlar damga vurdu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Yolcu Bilginç ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Tahtacı Alevi’yi, TBMM’deki makamında kabul ederek görüştü. Kılıçdaroğlu ile Tahtacı Alevi Heyeti arasındaki görüşmede CHP’nin 10 maddelik ’Herkes İçin İnanç Özgürlüğü’ raporunun yanı sıra, orman köylerinde yaşamlarını sürdüren Tahtacı Alevilerin karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve sıkıntıların çözümüne dair görüş alışverişinde bulunuldu. Alevi derneklerine yaptığı yardım ve öncülükleriyle tanınan CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer’in de katıldığı görüşmede Tahtacı Alevileri Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Yolcu Bilginç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na CHP tarafından TBMM gündemine getirilen ’Herkes İçin İnanç Özgürlüğü’ raporu için teşekkür ederek, çoğunluğu orman köylerinde yaşayan Tahtacı Alevilerinin sorunlarının çözümü için bu raporun çok önemli olduğunu dile getirdi. Görüşmede Dernek Genel Başkanı Bilginç, ‘CHP’nin hazırladığı bu raporu çok önemsiyoruz. Çünkü bu rapor birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek, ülkemizde barışın ebedi olmasını sağlayacaktır. Tahtacı Alevi toplumu olarak bir bütün olarak ve koşulsuz biçimde "Cem evlerini ibadethane olarak resmen tanınmasını talep etiğimizi ifade ederek şahsınız başta olmak üzere bu raporun hazırlanmasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca tüm sorunlarımızın CHP iktidarında kökünden çözüleceğine gönülden inanıyoruz. Bu nedenle tüm yüreğimizle sizleri koşulsuz olarak destekliyor, size inanıyor ve güveniyoruz ’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, inanç ve vicdan özgürlüğünden yana olduklarını ve Tahtacı Alevilerinin sorunlarını ve sıkıntılarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Hazırladığımız 10 maddelik ’Herkes İçin İnanç Özgürlüğü’ raporunun hayata geçmesiyle inanç ve vicdan özgürlüğünün önündeki tüm engellerinin kalkacağına inanıyorum" dedi.