Dünya genelinde 3 milyonun üzerinde mensubu bulunan İzol aşiretinin genç sözcüsü ve iş adamı Ramazan İzol, Kurban Bayramında Afrika ziyareti yapacağı ve FETÖ’yü anlatacağını ifade ederek, "FETÖ terör örgütünün uzantıları olan okulları birer birer kapatıyorlar. İlişkilerimizi zehirleyen hiçbir unsur aramızda kalmasın istiyoruz" dedi.

Dünya genelinde 3 milyonun üzerinde mensubu bulunan İzol aşiretinin genç sözcüsü ve iş adamı Ramazan İzol, Kurban Bayramında Afrika ziyareti yapacaklarını söyledi. İzol, bu kapsamda Ankara’da bulunan Mali Büyükelçiliğini de ziyaret ederken, "Mübarek Kurban Bayramında Mali ve diğer Afrika ülkelerine gideceğiz. Bayramı oradaki müslüman kardeşlerimizle birlikte kutlayacağız.Onların dertlerine derman yaralarına merhem olmak için gidiyoruz" dedi

Terör örgütü FETÖ ile Doğu Bölgesindeki diğer aşiretlerle birlikte uzun yıllardır mücadele ettiğini ifade eden İzol, aynı zamanda FETÖ ile çok yakından mücadele içerisinde bulunduğunu ve bundan dolayı örgütün düzenini ve hareketlerini çok iyi bildiğini söyledi. Ramazan İzol, bundan sonra FETÖ hakkında bilgi ve birikimini FETÖ’yü henüz kavrayamamış ve çözememiş, bu hain yapılanmayı anlayamayan Afrika ülkelerine, orada yaşayan insanlara ve kabilelere anlatacağını dile getirdi. Ramazan İzol amacının FETÖ’nün yapılanmasında büyük bir önem taşıyan Afrika ülkelerinde, bölgedeki FETÖ yuvalarına girip kandırılmış halka FETÖ’nün gerçek yüzünü anlatmak olduğunu da ifade etti.

"Küresel bir terör örgütü"

FETÖ’nün 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren bir terör örgütü olduğuna dikkat çeken İzol, "Afrika ülkeleri Türkiye’nin geleceğini karartmaya yönelik bu alçak kalkışmanın girişimin karşısında, Türkiye Cumhuriyeti’nin, seçilmiş hükümetinin ve cumhurbaşkanının yanında yer aldı. Hızlı davranan ülkeler oldu. Alçak FETÖ terör örgütünün uzantıları olan okulları birer birer kapatıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. FETÖ 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren küresel bir terör örgütü. Emperyal örgütlerle işbirliği halinde olduğu sır değil. Ülkelerinizde gereken tedbiri almakta gecikirseniz siz de aynı tehditle karşı karşıya kalabilirsiniz. İlişkilerimizi zehirleyen hiçbir unsur aramızda kalmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.