İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesi’nin kadın ve kadın sorunlarına yönelik çalışmalar yapan birimlerinin yöneticileri ve çalışanları, Yerel Yönetimlerde Kadın Birimleri Koordinasyonu’nun Kasım ayı toplantısında bir araya geldi.

İzmir’de ortak çalışma platformu oluşturmak amacıyla bir araya gelen yönetici ve çalışanlar, Urla Belediyesi desteğiyle, Urla’daki üretici kadınları sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla kurulan "Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi" oluşturdu. Kadınların toplumsal hayatta var olmasını hedefleyen toplantıda, kooperatifleşme sürecinde nasıl yol izleneceği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, kent koleji çalışmaları dahilinde, ilçelerde eğitim taleplerini değerlendirerek istihdam eğitimlerinde kadın öncelikli çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Balcıoğlu, kadın sığınma evlerini merkezleştireceklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kadın hareketlerini önemsediğini ifade eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise şu ifadelere yer verdi: "Toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlı olarak kadınlarımıza her zaman sahip çıkacağız. Roman genç kızları verilen kuaförlük kursları ile meslek sahibi oldular ve kurs sonrasında okul hayatlarına geri döndüler."

İskele Urit Restorant’ta gerçekleştirilen toplantıya, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, İzmir Büyükşehir Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Aydan Ünal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Erkek Eşitlik Birimi Sorumlusu Melek Sarı, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Ege Koordinatörü Ayşe Temiztaş, Karabağlar, Seferihisar, Bergama, Kemalpaşa, Konak, Çiğli, Narlıdere, Bayraklı ve Buca belediyelerinin kadın çalışmaları yapan birimlerin sorumluları katıldı.