İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) heyetini ağırlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eğitim olanağı olmayan kadınların mutlaka meslek edindirme kurslarına gitmesi gerektiğini belirtti.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti. Dernek çalışmaları ve yürüttükleri projeler hakkında Başkan Pekdaş’a bilgi veren Çilingiroğlu, 2008 yılında kurulan İZİKAD’ın İzmir’in ilk iş kadını derneği olduğunu söyledi. Kadınların iş hayatında daha etkin ve başarılı olmaları için çeşitli seminer ve eğitimler düzenlediklerini kaydeden Çilingiroğlu, kadınların üretime katılmasını sağlayacak projelere birlikte imza atmak istediklerini belirtti. Başkan Pekdaş da, eğitim olanağı olmayan kadınların mutlaka meslek edindirme kurslarına gitmesi gerektiğini söyledi.

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

İZİKAD olarak ellerinden geldiğince kadınlarla iş hayatını buluşturduklarını ifade eden Çilingiroğlu, “Akdeniz İş Kadınları Derneği Federasyonu’na kabul edildik ve yakında Yunanistan’da yapılacak olan toplantıya gideceğiz. Orada İzmir ve İZİKAD’ı tanıtacağız. Konak Belediyesi ile de her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

“KURSLARA İHTİYAÇ VAR”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da kadının çalıştıkça güçlendiğini, böylelikle hem sosyal hayatta hem de iş hayatında kendine güveninin arttığını kaydetti. Çalışan kadının saygınlık kazanmasının yanı sıra ayaklarının daha sağlam yere bastığını dile getiren Pekdaş, eğitim olanağı olmayan kadınların mutlaka meslek edindirme kurslarına gitmesi gerektiğini vurguladı. Konak Belediyesi olarak açtıkları semt merkezlerinde her yıl binlerce kadının takı tasarımından pastacılığa kadar pek çok kurstan faydalandığını belirten Başkan Pekdaş, bu sayede el emeğinin kazanca dönüştüğünü belirtti.

“YURT DIŞINDA İLGİ ÇOK”

Kadınların ürettiği el emeği ürünlerin özellikle yurt dışında büyük ilgi gördüğünü de dile getiren Başkan Pekdaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizde el emeğine çok değer verilmiyor. Maalesef el emeği, zanaat bitti. Aslında dünya el emeğine yöneliyor. Kadın ve el emeğine yönelik projelerde birlikte çalışabiliriz. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınlarımıza meslek öğretebiliriz.” Ziyaret sonunda Çilingiroğlu, Başkan Pekdaş’a günün anısına duvar saati hediye etti.