Eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, ölümünün 8. yılında Konak Belediyesi’nce düzenlenen törenle anıldı.

İzmir Mask Müzesi’ndeki maskı başında düzenlenen anma etkinliğine Ecevit’in yakın arkadaşı Tangül Bilgehan’ın yanı sıra, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, gazeteciler Okan Yüksel, Atilla Köprülüoğlu, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile Boğaziçi Ortaokulu’ndan gelen çok sayıda öğrenci katıldı.

BİLGEHAN: "HALK ADAMIYDI"

Türk siyasetine damga vuran, solun siyasetin simge isimlerinden Bülent Ecevit’in hayatını anlatan belgeselin gösterimiyle başlayan anma etkinliğinde yakın dostu Tangül Bilgehan da söz alarak, anılarını anlattı. Ecevit’in tam bir halk adamı olduğunu belirten Bilgehan, “En sade arabalara biner, halkın içinde olmayı severdi. Bülent Ecevit anlatılmakla bitmez. Ölürken bütün servetini devlete bırakan Atatürk’ten ve İsmet İnönü’den sonra ki tek siyasetçidir. Halkın efsane diye adlandırdığı başbakanı hatırladığınız, gençlere anlattığınız bu etkinliğe öncü olan Konak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

"TÜRK SOL’UN ÖNCÜ İSMİ"

Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak da, Bülent Ecevit’in gazeteci ve şair kimliğiyle de ön plana çıkan bir siyasetçi olduğunu belirterek, “70’li yıllarda Türkiye’de ki sol harekette önemli izler bırakan, solu Türkiye çapında birinci parti konumuna çıkaran, emeği ve emekçileri savunan kimliğiyle yakın tarihimizde önemli bir yer tutan Bülent Ecevit’i rahmetle ve özlemle anıyoruz” dedi. Törende gazeteci Atilla Köprülüoğlu, Bülent Ecevit’i anlatan yazısından kesitler okurken, bir diğer gazeteci Okan Yüksel ise şiirleriyle Bülent Ecevit’i andı.