Karşıyaka Belediyesi, "Çevrim içi Karşıyaka" projesiyle kente ilişkin a’dan z’ye tüm bilgileri bir tuş kadar yakına getirecek. İZKA’nın 325 bin TL’lik hibe desteği ile hayata geçirilecek akıllı telefon uygulaması sayesinde Karşıyaka’yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına tek tuşla ulaşılacak.

Hayata geçirdiği her projeyle kenti bir adım daha ileriye taşımayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, "Çevrim içi Karşıyaka" projesiyle bilişim çağına da ayak uyduracak. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) "Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı" kapsamında 325 bin TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanan proje, Karşıyaka’yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, akıllı cep telefonlarından, tek tuşla ulaşma imkanı sağlayacak.

HEDEF 50 BİN KİŞİ

Bir akıllı telefon uygulaması olan "Çevrim içi Karşıyaka" ile kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere; bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye Karşıyaka’daki tüm organizasyon bilgilerine bir telefon aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca, mobil anket çalışmaları ve belirlenen destinasyonların güzergah planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle, en az 50 bin kişiye ulaşılacak. Ücretsiz olarak akıllı cihazlara yüklenebilecek olan uygulama, Ocak 2015 itibariyle vatandaşların kullanımına sunulacak.

KARŞIYAKA’DA HAYAT KOLAYLAŞIYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Çevrim içi Karşıyaka projesi, Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz tarafından hazırlandı. Bu proje bir fikir projesi. Bu projeyle Karşıyaka’da yaşayanlar ve kente gelen misafirler, anında nerede ne yapabileceklerini, hangi noktada bulunduklarını bilecek, istedikleri bilgilere erişebilecek. İZKA’ya da projeye destek verdiği için sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu uygulamayı biz diğer ilçelere de örnek proje olarak sunuyoruz. Sosyal belediyeciliği yerine getirirken hep hayatı kolaylaştırdık. Karşıyaka’da her zaman hayatı kolaylaştırmaya da devam edeceğiz" dedi.