Bisiklet kullanımını özendirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, kenti bisiklet park yerleri ile donatmak için çalışma başlattı. Anahtar şeklinde ve renkli görünümleriyle dikkat çeken park yerleri, ilk olarak metro ve iskele gibi işlek noktalara yerleştirildi.

Sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını artırmak ve özendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek noktalarında bisiklet park yerleri oluşturdu. Örnek olarak iskele, Karşıyaka İstasyonu üzeri ve eski lunapark girişine kurulan park yerlerinin kentin tamamına yayılacağı ve toplamda 600 bisiklet için park alanı yaratılacağı belirtildi. Bu hafta içinde Bostanlı Pazaryeri ve Karşıyaka Çarşı içine de bisiklet bağlama noktası kurulacağı ifade edildi.

GÖKKUŞAĞI RENKLERİ

Belediye ekipleri, park yerlerini en çok ihtiyaç duyulan ve talep olan bölgelere yerleştirmeye devam ederek, bisikletini güvenli yerlere bırakmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlamış olacak. Gökkuşağı renklerinin kullanıldığı, anahtar şeklindeki bisiklet park yerleri, estetik görünümleri ile de kente renk katacak.

DÜZENLİ VE GÜVENLİ PARK

Bisikletin ulaşımda kullanılmasının kent trafiği için son derece önemli olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bisiklet ulaşımda kullanılabilir, çevreci ve sağlıklı bir araç. Ben de zaman zaman belediyeye bisikletle gelip gidiyorum. Bisikletler için uygun yolları arttırmak ve bisiklet kullanımını özendirmek istiyoruz. Ulaşımda bisiklet kullanan yurttaşlarımızın bisikletlerini düzenli ve güvenli bir şekilde park etmesi için başlattığımız park yeri uygulamasını kente yayacağız. İhtiyaç olan her noktaya bisiklet parkı koyacağız" dedi.