Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesine bir destek de belediye meclisinden geldi. CHP’li meclis üyeleri, proje kapsamında 3 üniversite öğrencisine burs vereceklerini açıkladı. AK Partili meclis üyeleri de destek verdi.

HER KESİMDEN DESTEK

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan "Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz- Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi, her kesimden büyük destek görüyor. Yaklaşık bir buçuk ayda burs verilen öğrenci sayısının 100’ü aştığı projeye bir katkı da Karşıyaka Belediye Meclisi’nden geldi. CHP ve AK Partili üyeler, meclis olarak 3 üniversite öğrencisine burs desteği sağlayacaklarını açıkladı. Projeye, apartmanlar, muhtarlar, meslek odaları ve spor kulüplerinden sonra, meclis üyeleri de dahil olmuş oldu.

KARŞIYAKA FARKI

Henüz kısa bir süre geçmesine rağmen projenin çok başarılı ilerlediği belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakalılara çok teşekkür ediyorum. Apartman dedik ama taksi durakları da destek verdi, esnafımız bir araya geldi. Spor kulüpleri de bir araya geliyor. Meclis üyelerimizle birlikte, Alaybey Masterlar Kulübümüz de öğrenci okutacaklarını açıkladı. Karşıyaka farkı budur. Herkese teşekkür ederim” dedi.

BELEDİYELERE ÖRNEK OLDUK

Akpınar, “İnsanlar bu proje için ciddi bir şekilde geri dönüş yapıyor. Gündemden düşmüyor ve düşmeyecek de. En önemli projemiz bu olacak. Parkları, temizlik sorununu, halledeceğiz, yolları yapacağız, imar planlarını düzelteceğiz. Ama eğitime destek vermezsek, gençlerimizin eğitimine bir el uzatmazsak, ne kadar yol bina yaparsanız yapın hiçbir anlamı yok. Geçen gün sürpriz yapıp bizi ziyaret etti filizlerimiz. Hepsi çok mutlu, çok teşekkür ediyorlar. Başka illerden gelen arkadaşları ‘Sizi kıskanıyoruz’ demişler. İnşallah zamanla başka belediyelere de örnek olacağız. Çankaya, Ataşehir, Zonguldak’ta bir belediyemiz bu projeyi uygulamak istiyor ve bizden görüş alıyorlar. Biz de her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.