Hizmet kalitesini artırmak ve halkın belediye ile olan ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, kurum içi eğitim programlarına hız verdi. Zabıta ve halkla ilişkiler müdürlüklerinde görev yapan çalışanlara iki gün boyunca iletişim becerileri eğitimi verildi.

HALKLA İLİŞKİLER VE ZABITA

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlar ile birebir iletişim halinde olan Zabıta ve Halkla İlişkiler personeline yönelik eğitim semineri düzenledi. Eğitmen Polat Doğru, “Biz Bilinci İçinde Yaşam - İşte, Evde Yaşamın Her Alanında İlişkilerimiz” başlıklı seminerde yaklaşık 150 belediye personeline etkili iletişim yollarını anlattı. Polat Doğru, nasıl diyalog kurulması gerektiği, sorunların çözümüne yönelik atılması gereken adımlar ve olumlu etki yapabilecek iletişim yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

“TÜM BELEDİYEYİ TEMSİL EDİYORSUNUZ”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye personelinin vatandaşlar ile doğru iletişim kurmasının başarıya giden yolda çok önemli bir etken olduğunu vurguladı. Akpınar, “Yerel yönetimler topluma en yakın olan birimlerdir. Sürekli olarak vatandaşlarımız ile iç içeyiz. Her bir belediye personelinin, tüm belediyeyi ve başkanlık makamını temsil ettiği inancıyla çalışıyoruz. Kurum içi eğitimler düzenleyerek çalışanlarımızın en doğru iletişim tekniklerini öğrenmesini sağlıyoruz” dedi.

SÜREKLİ HALE GELECEK

Sorunların çözümü için her zaman pozitif yaklaşımdan yana olduklarını vurgulayan Başkan Akpınar, “Biz bir aileyiz. Bu kent, bu belediye hepimizin. Kentimize daha iyi hizmet sunabilmek için her zaman kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Sıkıntıları sert dille, gerginlikle değil, güzellikle çözmek, tatlı dille ikna etmek bizim olmazsa olmazımız. Bu nedenle özellikle iletişim konusunda kurum içi eğitimlerimizi de periyodik olarak devam ettireceğiz. Belediyeye gelen tüm insanların mutlu ve güler yüzle ayrılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.