Karşıyaka’da inşaat faaliyetlerinin yoğunluk kazandığı bölgelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşlardan gelen şikâyet ve önerileri dikkate alan Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, daha temiz ve sağlıklı çalışma ortamı oluşturmak için mühendis ve müteahhitlerin katıldığı ‘bilgilendirme toplantısı’ düzenledi. Yetkililer “Yasal prosedüre uyulsun, vatandaşların hassasiyetlerini ön planda tutun” mesajı verdi.

SIKINTILAR MİNİMUMA İNECEK

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantıları iki gün sürdü. Toplantılara mimarlar, müteahhitler, yapı denetim firmalarının temsilcileri ile elektrik, inşaat, makine ve jeoloji mühendisleri katıldı. Ruhsat işlemlerinin hızlanması için gerekli yasal prosedürler anlatıldı. En çok karşılaşılan sıkıntılar ve vatandaşlardan gelen öneri ve talepler ilgililere aktarıldı. Gürültü, güvenlik ve çevresel sıkıntıların minimuma indirilmesi gerektiği belirtildi.

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda bu tür bilgilendirme ve işbirliği toplantılarını devam ettirme kararı aldı.